Eltemették Sipos Dávidot, a székelyudvarhelyi falomlás áldozatát

2023. december 21. – 16:59

Eltemették Sipos Dávidot, a székelyudvarhelyi falomlás áldozatát
Búcsú Sipos Dávidtól a farkaslaki temetőben – Fotó: Gál Előd / Uh.ro

Másolás

Vágólapra másolva

Több százan vettek búcsút Sipos Dávidtól, akit csütörtök délután temettek el a farkaslaki temetőben.

A Székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium bentlakása összeomlásakor a földszinten tartózkodó fiút maguk alá temették a romok. A több mint három órás keresés után kiemelt áldozatot már nem tudták újraéleszteni.

Sipos Dávid karácsonykor lett volna 18 éves.

Szülőfalujában helyezték végső nyugalomra a halottat, több száz családtag, rokon, barát, osztálytárs, iskolatárs, ismerős és ismeretlen vett részt csütörtökön a gyászszertartáson, és búcsúzott el a székelyudvarhelyi Palló Imre Művészeti Líceum volt diákjától.

„Miért kellett ennek így történnie? Nehezen tudjuk elfogadni egy 18 éves fiatal ilyen tragikus távozását. Szeretnék némaságba burkolózni és veletek sírni” – hangzott el a a gyászbeszédben, amelyet az UH.ro idézett.

A tragikus baleset miatt a székelyudvarhelyi polgármesteri hivatal lemondta az év végi ünnepi koncerteket és előadásokat, a helyi hatóságok képviselői részvétüket fejezték ki a meghalt fiú családjának.

A székelyudvarhelyi Tamási Áron Gimnázium bentlakásépületének egyik fala hétfőn délután omlott le, és maga után rántotta az emeleti részt is, mintegy 200 négyzetméternyi terület dőlt össze. Az ügyészség elrendelte az építési munkálatokat végző cég vezetőjének őrizetbe vételét, gondatlanságból elkövetett emberöléssel és gondatlanságból elkövetett testi sértéssel vádolják.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!