Egy 11 éves iaşi-i és egy 14 éves zilahi lány is a mélybe vetette magát, állapotuk stabil

2023. december 13. – 11:05

Másolás

Vágólapra másolva

Az egész országot megrázó Hunyad megyei tragédia után, amikor két 15 éves lány követhetett el öngyilkosságot kedden két hasonló eset történt Iaşi-ban és Zilah városában, írja a Digi24.

11 és 14 éves lány zuhant le az iskolában, akiket kórházban ápolnak. A 14 éves lány nyolc hetes terhes.

Az 5. osztályos, 11 éves iaşi-i kislány az iskolája második emeletéről zuhant le. Az első vizsgálatok alapján úgy tűnik, hogy szándékos volt. A lányt több osztálytársa próbálta feltartóztatni az osztályteremben, de nem jártak sikerrel. A lány szülei az iskola előtt várták, hogy hazavigyék.

Antonina Bliorț, a iaşi-i iskolafelügyelet szóvivője szerint öngyilkossági kísérlet történt.

Mihaela Vlioncu, az Emil Racoviță Kollégium igazgatóhelyettese arról tájékoztatta a sajtót, hogy a kislány a gitártanfolyam befejezése után visszament az osztályba, hogy elvegye a dolgait, és hazamenjen, és kivetette magát az ablakon. Az igazgatóhelyettes szerint a lányt iskolatársai a történteket megelőzően ugratták, viccelődtek vele.

A kislány eszméleténél volt, amikor a mentősök rátaláltak. Kórházba szállították, ahol stabil az állapota.

Hasonló eset történt nagyjából megegyező időpontban Zilah városában is a gyermekeknek fenntartott szociális központban. Egy 14 éves lány lezuhant az épület második emeletéről, miután nem engedték, hogy elhagyja a központot. A 14 éves lány nyolc hetes terhes. Állapota stabil, miután az épület előtti fák enyhítették az esést.

A rendőrség mindkét esetben nyomoz, hogy kiderítse, mi történt.

A Transtelex két fontos elemző cikkben foglalkozott az öngyilkosság kérdésével, az első részben arra kerestük a választ, hogy miért történik háromszor több öngyilkosság Székelyföldön, mint országosan. Második részben azt jártuk körül, hogy az öngyilkossági kísérletet túlélő emberek milyen rossz tapasztalatokkal találkozhatnak az egészségügyi rendszeren belül, és ennek mi lehet az oka.

Figyelem: a cikk tartalma öngyilkossági gondolatokkal küszködő személyek számára felkavaró lehet. Szeretnénk őket biztosítani, hogy nincsenek egyedül, és anonim módon segítséget kérhetnek a Hallgatlak – Erdélyi Telefonos- és Internetes Lelkisegély-szolgálat szakképzett munkatársaitól, erről és az elérhetőségekről a cikk második felében írtunk.

Ha úgy érzed, bajban vagy, a Hallgatlak Telefonos Lelkisegély Szolgálatnál meghallgatnak: a 0754 800 808 telefonszámra bárki betelefonálhat, kérdezhet, vagy csak egyszerűen elmondja nehézségeit. Képzett munkatársak fogadják a betelefonálókat. A telefonszámot minden hétköznap 8-24 óra között lehet hívni. Email: [email protected]

Van segítség! Ingyenes, anonim, a nap 24 órájában hívható lelki elsősegély-szolgálat várja a hívásokat a 116-123 és 06-80-810-600 telefonszámon. Ha öngyilkossági gondolatai vannak, kérjük, olvassa el ezt az oldalt, mielőtt kárt tenne magában. Ha másvalakiért aggódik, ezen az oldalon talál tanácsokat, mit tud tenni.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!