Két 15 éves lány követhetett el öngyilkosságot Hunyad megyében

2023. december 10. – 18:07

Másolás

Vágólapra másolva

Valószínűleg öngyilkos lett az a két 15 éves hobicaurikányi lány, akik lezuhantak egy 20 méter magas víztorony tetejéről a Hunyad megyei Lupényban – írja az Agerpres.

A tragédia szombat délután történt. Az egyik lány telefonon közölte édesanyjával, hogy öngyilkosságot készül elkövetni. Az asszony rögtön hívta az 112-es számot, így a mentőcsapatok azonnal kiszálltak a hívás helyszínére, egy lupényi egykori gyár udvarára, ahol egy 20 méter magas torony áll. A torony tövében megtalálták a két lányt; egyikük esetében azonnal megállapították a halál beálltát, a másikat megpróbálták újraéleszteni, sikertelenül.

A nyomozáshoz közel álló források megerősítették vasárnap az Agerpres hírügynökségnek, hogy a két lány mobiltelefonját megtalálták a víztorony tetején.

A törvényszéki orvostani vizsgálat során arra is keresik a választ, hogy a két tizenéves alkohol vagy más, tiltott szer hatása alatt volt-e, amikor öngyilkosságra szánta el magát.

Az ügy körülményeinek tisztázására a petrozsényi bírósági ügyészség felügyelete alatt indult kivizsgálás.

Van segítség! Ingyenes, anonim, a nap 24 órájában hívható lelki elsősegély-szolgálat várja a hívásokat a 116-123 és 06-80-810-600 telefonszámon. Ha öngyilkossági gondolatai vannak, kérjük, olvassa el ezt az oldalt, mielőtt kárt tenne magában. Ha másvalakiért aggódik, ezen az oldalon talál tanácsokat, mit tud tenni.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!