Sajtóforrások: a nagybányai polgármester elmenekült az országból

2023. november 24. – 17:02

Másolás

Vágólapra másolva

Európai szintű elfogatóparancsot fognak kérni a rendőrök Cătălin Cherecheș nagybányai polgármester ellen, aki a Szatmárnémet közelében, Magyarországgal határos petei vámon keresztül menekülhetett el az országból – írja a G4Media.ro forrásaira hivatkozva.

G4Media megjegyzi, mivel Cătălin Cherecheș bírósági felügyelet alatt állt, nem hagyhatta volna el az országhatárt. Emellett hetente kétszer jelentkeznie kellett a rendőrségen, legutóbb november 20-án (hétfőn).

A pénteken korrupció miatt elítélt nagybányai polgármester ellen eddig országos körözést adtak ki. A polgármester után ugyanis hiába ment a rendőrség a hivatalba és az otthonához, a rendőrök hűlt helyét találták az említett helyszíneken. Mint írtuk, mivel a polgármester a jogerős ítélet miatt elveszíti a mandátumát, akár még RMDSZ-es polgármestere is lehet Nagybányának.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!