Nagybányai RMDSZ: Akárki lesz Nagybánya új polgármestere, nagyon nehéz feladata lesz

2023. november 24. – 12:26

Másolás

Vágólapra másolva

Pintér Zsolt az RMDSZ nagybányai, valamint a Máramaros megyei szervezetének elnöke szerint jelenleg a máramarosi prefektusra várnak, hogy Cătălin Cherecheș mandátumának megszűnését kimondja. A határozat kibocsájtásától számított tíz napon keresztül a döntés megfellebbezhető, ezután a nagybányai helyi tanács fog új ideiglenes polgármestert választani a meglévő két alpolgármester közül.

A tisztség betöltésére tehát elvileg az RMDSZ alpolgármestere Pap Zsolt István is esélyes, aki jelenleg Németországban tartózkodik, ezért nem tudtunk vele beszélni. A másik Doru Dăncuș alpolgármester, aki Kereszténydemokrata Nemzeti Parasztpárt (PNȚCD) tagja.

Pintér szerint van egy olyan tanácshatározat, ami kimondja, hogy Doru Dăncuș alpolgármester a polgármester helyettesítője. „Még nem tudjuk, hogy ebben az esetben is érvényes vagy sem. Legtöbben azt mondják, hogy ez most is érvényes, mert egy helyettesítésről van szó” – mondta a megyei elnök, aki maga is helyi tanácsos.

Pintér szerint „csavar is van a dologban”, mert nyilván az esélyük adott a polgármesteri tisztségre, de úgy kell tenniük, ahogy a legjobb legyen – jegyezte meg sejtelmesen. Érdeklődésünkre kifejtette: egy város ideiglenes vezetését ilyen rövid idő alatt átvenni nem a legkönnyebb feladat, mert rengeteg olyan helyzet merülhet majd fel, amit csak nagyon nehezen lehet majd kezelni, megoldani. „Ez mindenkire érvényes, akárki lesz Nagybánya ideiglenes polgármestere, nagyon nehéz feladata lesz” – mondta az elnök.

Cătălin Cherecheş nagybányai polgármestert pénteken jogerősen öt év végrehajtandó szabadságvesztére ítélte a kolozsvári ítélőtábla. A Hotnews szerint Cherecheşt keresi a rendőrség, hogy őrizetbe vegye, ugyanis sem a városházán, sem otthon nem találták. A nevére országos elfogatóparancsot adtak ki.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!