Újabb vasúti baleset történt Romániában, meghalt egy alkalmazott

2023. augusztus 1. – 11:17

Másolás

Vágólapra másolva

Felborult kedden egy vasúti szerelvény, amikor épp elhagyni készült a Teleorman megyei Roşiorii de Vede állomást. A baleset pillanatában ketten voltak a szerelvényen, egyikük, egy 55 éves férfi meghalt, írja a News.ro.

A Román Vasúttársaság (CFR) közleménye szerint a vasúti munkagép Atârnaţi állomásra tartott az ott zajló munkálatok miatt. A mozdonyvezető és a segédje tartózkodott a szerelvényen, amely Roşiorii de Vede állomást elhagyva siklott ki. Mire a SMURD mentősei a helyszínre érkeztek, egyiküknek leállt a légzése és a szíve, az életét már nem tudták megmenteni.

A baleset miatt átmenetileg korlátozzák a forgalmat.

2023-ban több baleset történt az elavult, nem megfelelően karbantartott romániai vasúton. Márciusban szintén Teleorman megyében, Roșiori Nord állomásnál ütközött össze két vonat, a galaci (Galați) pályaudvaron pedig egy vasutas meghalt, két társa és egy utas pedig megsérült, amikor egy mozdony nagy sebességgel nekiütközött annak a vasúti szerelvénynek, amelyikre rá akarták csatlakoztatni. Nem sokkal később két mozdony ütközött össze a Giurgiu megyei Toporu és Chiriacu között, a balesetben két személy megsérült.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!