Újabb vasúti baleset történt Romániában, meghalt egy alkalmazott

2023. augusztus 1. – 11:17

Másolás

Vágólapra másolva

Felborult kedden egy vasúti szerelvény, amikor épp elhagyni készült a Teleorman megyei Roşiorii de Vede állomást. A baleset pillanatában ketten voltak a szerelvényen, egyikük, egy 55 éves férfi meghalt, írja a News.ro.

A Román Vasúttársaság (CFR) közleménye szerint a vasúti munkagép Atârnaţi állomásra tartott az ott zajló munkálatok miatt. A mozdonyvezető és a segédje tartózkodott a szerelvényen, amely Roşiorii de Vede állomást elhagyva siklott ki. Mire a SMURD mentősei a helyszínre érkeztek, egyiküknek leállt a légzése és a szíve, az életét már nem tudták megmenteni.

A baleset miatt átmenetileg korlátozzák a forgalmat.

2023-ban több baleset történt az elavult, nem megfelelően karbantartott romániai vasúton. Márciusban szintén Teleorman megyében, Roșiori Nord állomásnál ütközött össze két vonat, a galaci (Galați) pályaudvaron pedig egy vasutas meghalt, két társa és egy utas pedig megsérült, amikor egy mozdony nagy sebességgel nekiütközött annak a vasúti szerelvénynek, amelyikre rá akarták csatlakoztatni. Nem sokkal később két mozdony ütközött össze a Giurgiu megyei Toporu és Chiriacu között, a balesetben két személy megsérült.

Adjuk össze, adjuk ki TGM kolozsvári esszéit!

2 millió forintot, vagy ennek megfelelő 26 000 lejt / 5330 eurót szeretnénk összegyűjteni, hogy kiadhassuk Tamás Gáspár Miklós Kolozsvári esszék című kötetét. Azoknak a támogatóknak, akik ehhez külön hozzájárulnak, a neve a könyvben is megjelenik majd támogatóként.

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!