Mégis beleszaladt a bukaresti gyors a tehervonatba, méghozzá úgy, hogy három vagon kisiklott

2023. március 13. – 13:10

Másolás

Vágólapra másolva

Az Arad-Bukarest vonalon közlekedő gyorsvonat nem állt meg a piros jelzésre és úgy belehajtott a gépkocsikat szállító tehervonatba, hogy annak három vagonja kisiklott, mondta a Digi24-nek Laurențiu Dumitru, a vasúti baleseteket kivizsgáló ügynökség (AGIFER) igazgatója. A Teleorman megyében vasárnapról hétfőre virradó éjszaka történt incidensről a hatóságok reggel még azt közölték, hogy csak hirtelen fékezésről volt szó, amivel az ütközést sikerült elkerülni.

Laurențiu Dumitru hangsúlyozta, hogy az éjjel 3 óra 55 perckor, Roșiori Nord állomásnál történt ütközés nem feltételezés, hanem valóban ez történt. Az igazgató szerint az érintetteket kihallgatják és az eset nyomán valószínűleg szigorítanak a biztonsági előírásokon.

A személyszállító vonaton 280-an utaztak. Az ütközésben összesen 12 személy sérült meg, 4 személyt az alexandriai kórházba szállítottak, 8-at a helyszínen láttak el a helyszínre kiérkező mentősök.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!