Újabb vasúti baleset történt, most két mozdony ütközött össze Giurgiu megyében

2023. május 17. – 09:05

Másolás

Vágólapra másolva

Összeütközött két mozdony kedd este a Giurgiu megyei Toporu és Chiriacu között, a balesetben két személy megsérült – írja a Hotnews. A portál azt írja, az egyik mozdonyvezető alkoholos befolyásoltság alatt állt, és nem tartotta be a jelzést, amely szerint meg kellett volna álljon. Emellett az egyik szerelvénynek – állítólag – nem volt közlekedési engedélye. A mozdonyok – a Digi24 szerint – nem a CFR tulajdonában álltak, hanem egy magánüzemeltetőé voltak.

„Két 55 és 58 év közötti férfi került az éjszaka folyamán kórházba egy Toporu és Chiriacu között történt vasúti baleset következtében. Az eset Toporu vasútállomástól körülbelül egy kilométerre történt, két mozdony ütközött” – közölte szerda reggel a Giurgiu megyei a sürgősségi esetek felügyelete. A balesetnek van egy harmadik érintettje is, de a hatóságok szerint az 57 éves férfi a helyszínen biztosított orvosi ellátás után megtagadta a kórházba szállítást. A balesetben érintett mindhárom személy eszméleténél volt, amikor kiérkeztek a mentők és a tűzoltók.

„A vasútvonalak nem sérültek meg, csak a két mozdonyban keletkezett kár. Az esetet tovább vizsgálják az illetékes hatóságok” – tájékoztat a sürgősségi esetek felügyelete.

Nem ez az első baleset mostanában a romániai vasutak környékén, márciusban két eset is történt. Március 13-án a CFR Călători egyik szerelvénye ütközött egy személygépkocsikat szállító tehervonattal, míg március 25-én egy mozdony nekiment a Galați állomásról induló vonat egyik vagonjának. Az utóbbi balesetben a mozdonyvezető meghalt, három másik személy pedig megsérült.

Frissítés: A CFR illetékes szervei bevonták annak a magán vasúttársaságnak a működési engedélyét, amelyiknek két mozdonya ütközött szerda hajnalban – közölte szerdán délután Sorin Grindeanu.

A szállításügyi miniszter a parlamentben újságírói kérdésre válaszolva emlékeztett arra, hogy az egyik mozdonyvezető alkohol befolyása alatt volt. „Mit tehetnék? Miniszterként egyenként szondáztassam a mozdonyvezetőket? (...) Ennek a magán társaságnak bevonták a működési engedélyét. Ez nem a CFR teher- vagy személyszállító részlege, nem az állam működteti” – mondta Grindeanu.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!