Súlyosbították a vádakat a Tate-fivérek ellen folyó ügyben

2023. június 14. – 10:56

Másolás

Vágólapra másolva

Az ügyészek megváltoztatták a Tate-fivérek ellen felhozott emberkereskedelem vádját, és egy újabb áldozattal egészítették ki az ügyet, írja a Reuters nyomán a news.ro.

A lap szerint a román ügyészek kedden bejelentették, hogy Andrew Tate influencer, testvére, Tristan és két másik gyanúsított ellen ezentúl folytatólagosan elkövetett emberkereskedelem miatt nyomoznak. Megjegyezték, hogy ez súlyosabb bűncselekménynek minősül, mint az emberkereskedelem. A szervezett bűnözés elleni hatóság (DIICOT) továbbá egy újabb áldozattal egészítette ki az ügyet, amely eredetileg hat nő kizsákmányolásáról szólt – írja a nerws.ro a DIICOT szóvivőjére hivatkozva.

A Tate-testvérek jogászcsapata szerint a keddi változtatások a gyanúsítottak „jogi érdekeit” szolgálják. „A jogi keretet felülvizsgálták és módosították, hogy biztosítsák a pártatlan nyomozás fenntartását” – áll a közleményükben.

A Tate-fivérek és két további, romániai gyanúsított házi őrizetben maradnak a büntetőeljárás befejezéséig, amelyet emberkereskedelem, nemi erőszak és nők szexuális kizsákmányolására irányuló bűnszervezet létrehozásának gyanújával indítottak. A gyanúsítottak tagadták a vádakat. Az ügyészek várhatóan még ebben a hónapban bíróság elé állítják őket – írja a news.ro.

A négy személy december 29-től március 31-ig volt rendőrségi őrizetben, amikor egy bukaresti bíróság házi őrizetbe helyezte át őket. Felnőttek kárára elkövetett emberkereskedelemért akár 10 évig terjedő börtönbüntetés is kiszabható, teszi hozzá portál.

Szintén kedden jelentették be a DIICOT ügyészei, hogy külön büntetőeljárást indítottak egy, a Tate-testvérekhez közel álló román állampolgár ellen emberkereskedelem és hét nő szexuális kizsákmányolására irányuló bűnözői csoport létrehozásának vádjával.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!