Elfogták a férfit, akit a kanapéba rejtett kislány meggyilkolásával gyanúsítanak

2023. június 10. – 17:42

Másolás

Vágólapra másolva

Hollandiában fogták el a suceavai származású 37 éves férfit, akit az élettársa 12 éves lányának meggyilkolásával gyanúsítanak, írja a román rendőrség közleménye alapján a G4media. A kislány holttestét múlt szombaton találták meg egy bukaresti lakásban, a kanapé tárolójába rejtve.

A férfi ellen nemzetközi körözést adtak ki, a G4media értesülései szerint szombaton Tiel városában tartóztatták le, ahol egy padon ülve találtak rá a rendőrök. A gyanúsított nem tanúsított ellenállást, írták még.

A News.ro korábban arról számolt be nyomozati forrásokra hivatkozva, hogy a férfi bevallotta az anyjának – aki felhívta telefonon, miután látta, hogy a rendőrség keresi a fiát –, hogy nagyon súlyos dolgot tett, megölte az élettársa lányát. Állítólag azt is elmesélte neki, hogy egy veszekedés során lökte meg a kislányt, aki elesett és megütötte magát a kád szélében.

A törvényszéki orvosi vizsgálat ezzel szemben azt állapította meg, hogy a lányt zsinórral fojtották meg.

A nyomozók a sajtóértesülések szerint a gyanúsított volt feleségét is felkeresték, ő pedig azt mondta, hogy a férfinak gyakran voltak dührohamai, féltékenységi jeleneteket rendezett, erőszakos volt és azzal fenyegette, hogy megöli, zsákba rejti és bedobja egy kanálisba. A nő szerint a férfi közös gyermeküket is bántalmazta fizikailag, maradandó sérüléseket okozva neki.

A 12 éves áldozat édesanyját már korábban megtalálták Spanyolországban, kiadták Romániának, és pénteken hallgatták ki Bukarestben. A nő összefüggő vallomást tett, és semmi nem utalt arra, hogy köze lenne a bűncselekményhez, így az ügyészek szabadon engedték, jelenleg tanú az ügyben.

Első vallomása szerint a gyermek anyja rövid időre elhagyta a bukaresti bérelt lakást, és mire visszatért, a lányát már nem találta ott. Élettársa ezt azzal indokolta, hogy a gyermek időközben az apjához távozott. Nem sokkal később a pár Spanyolországba utazott. A lány apja értesítette a rendőrséget a kislány eltűnéséről, de azt nem tudta, hogy milyen lakcímen tartózkodott az anyjával. A 12 éves oszlásnak indult holttestét jóval később azonosították, amikor a bérelt lakás tulajdonosa felfedezte.

Ha családon belüli / nők elleni erőszak miatt segítségre van szüksége, hívja az áldozatok megsegítése céljából működtetett 0800 500 333-as ingyenes, zöld telefonszámot, vészhelyzet esetén pedig az 112 segélyhívószámot.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!