Ismét kihallgatták, majd szabadon engedték a kanapéba rejtett halott kislány anyját

2023. június 10. – 09:12

Másolás

Vágólapra másolva

Több órán át hallgatták ki pénteken annak a 12 éves kislánynak az anyját, akit a gyanú szerint meggyilkoltak és egy bukaresti lakásban egy kanapé tárolódobozába rejtettek. A nő összefüggő vallomást tett, és semmi nem utal arra, hogy köze lenne a bűncselekményhez. Így az ügyészek szabadon engedték, ő jelenleg tanú az ügyben, írta az Agerpres.

A nőt korábban Spanyolországban fogták el a spanyol hatóságok, majd kiadták Romániának.

Élettársa, Ilie-Marcel Serbuc ellen nemzetközi elfogatóparancsot adott ki az Europol, amelynek a körözési listáján a „veszélyes” bűnőzök között szerepel.

A műanyag zsákba csomagolt, oszlásnak indult holttestet múlt szombaton találta meg egy bukaresti lakás tulajdonosa, miután az albérlői elhagyták az ingatlant. A fővárosi törvényszéki ügyészség hivatalból eljárást indított az ügyben, és a holttestet az Igazságügyi Orvostani Intézethez (INML) szállították.

Az itt végzett genetikai vizsgálat nyomán kiderült, hogy a holttest egy 12 éves, erőszakos halált halt lányé. Úgy tudták azonosítani, hogy a genetikai profilját összehasonlították a biológiai apja genetikai adataival. Egyébként ő volt az, aki a lány eltűnését jelentette a rendőrségen.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!