BOR szóvivő üzent az AUR-nak: Egy igazi keresztény nem szidalmazza az összes istent az ellenfél anyjának megidézésével

2023. május 11. – 09:36

Másolás

Vágólapra másolva

Kereszténység kontra huliganizmus címmel posztolt Facebook-oldalán, Vasile Bănescu román ortodox egyház szóvivője.

Bejegyzését azt követően tette közzé, hogy a Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) szerdán részt vett a parlament előtt tartott erőszakos kimenetelű tüntetésen, ahol a tüntetés résztvevői kiabáltak, fenyegetőztek, erőszakoskodtak a csendőrökkel, valamint verbálisan és fizikailag bántalmazták Ludovic Orban volt miniszterelnököt, írja a News.

„A kereszténység soha nem áll ellentétben a valósággal. Mindig tisztességes és mélyen reális. Soha nem harsány, soha nem leegyszerűsítő. Egy igazi keresztény nem zsarnokoskodik, nem szidalmazza az összes istent az ellenfél anyjának megidézésével, nem köpköd másokat és főleg nem felfelé, nem kiabál, különösen nem a mikrofonba (megérti annak hasznosságát), nem csinál magából látványosságot, mert érzi a nevetségessé válást, nem filmezi magát kényszeresen, nem kiabál kényszeresen. Az asszimilált kereszténység megment a megalkuvástól, megszelídít, belsőleg finomít, bölccsé tesz” – írta bejegyzésében Vasile Bănescu.

A BOR szóvivője ugyan nem említette meg az AUR-t vagy annak elnökét, Geroge Simiont, de bejegyzését azt követően tette közzé, hogy a szélsőséges cselekedeteiről ismert párt szimpatizánsai, Simionnal az élükön, ikonokkal, keresztekkel és trikolórral felszerelve randalíroztak a parlamentnél, és a tettlegességtől sem riadtak vissza.

A bukaresti csendőrség negyvenöt bírságot rótt ki az AUR szerdai tüntetése miatt.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!