Negyvenöt bírságot rótt ki a bukaresti csendőrség az AUR szerdai tüntetése miatt

2023. május 11. – 08:14

Másolás

Vágólapra másolva

A fővárosi csendőrség tájékoztatása szerint összesen 50.700 lejre bírságolták a Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) tagjait és szimpatizánsait, akik szerdán hatósági engedély nélkül tüntettek a parlament előtt, közölte az Agerpres.

A bukaresti csendőrség sajtóirodája közölte, 43 bírságot róttak ki összesen 50.000 lej értékben a nyilvános gyűlések megszervezését és megtartását szabályozó törvény alapján, illetve két ízben bírságoltak összesen 700 lejre közrendháborítás miatt.

A hatóságok további törvénysértők beazonosításán dolgoznak.

Az AUR szerdán a bukaresti parlament épületénél tüntetett. A párt tagjainak egy része és több meghívottjuk a parlament épületének udvarán, párttagok és több AUR-szimpatizáns az udvaron kívül, a parlament előtti járdán gyűlt össze.

George Simion, az AUR elnöke arra biztatta a tüntetőket, hogy maradjanak a parlament előtti úttesten, mert a tüntetés engedélyezett. 'Nem büntethetnek meg, mert a tüntetést engedélyezte az AUR' – mondta a pártelnök.

A bukaresti csendőrség ezzel szemben azt közölte, hogy az AUR mindkét megmozdulása törvényellenes, és ezt a résztvevők tudomására is hozták, de a tüntetők nem hagyták el a helyszínt.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!