Saját lakosságnyilvántartó hivatalt kap egy kétezer fős község Brassó megyében

2023. április 27. – 14:45

Másolás

Vágólapra másolva

Saját lakosságnyilvántartó hivatalt hoznak létre a 2218 lakossal rendelkező Brassó megyei Páró községben, hogy a lakosoknak ne kelljen 20 kilométert utazniuk Fogaras városáig, ha új személyi igazolványra van szükségük, írja az Agerpresre hivatkozva a Digi24.ro.

A három alkalmazottal működő saját lakosságnyilvántartó hivatal létrehozását a helyi tanács már 2021-ben jóváhagyta, csütörtökön pedig a Brassó megyei tanács is rábólintott.

Az indoklás szerint a község lakóinak többletköltséget jelent, hogy egy személyicseréért legalább kétszer meg kell tenniük 20 kilométert, a fogarasi lakosságnyilvántartónál pedig hosszú a várakozási idő, ugyanis több települést kiszolgál.

Az új lakosságnyilvántartó hivatal létrehozását éppen akkor hagyja jóvá a Brassó megyei tanács, amikor a kormány azon tanakodik, hogy hogyan csökkentse a közszféra költségeit a hatalmas költségvetési hiány miatt, felmerült a létszámstop bevezetése is, és egyre több szó esik arról is, hogy Románia megérett a közigazgatási átszervezésre, amelynek eredményeképpen csökkenne a megyék száma, az ügyintézést pedig digitalizációval tehetnék hatékonyabbá.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!