Újabb, a megyei kórházhoz köthető különös haláleset borzolja a kedélyeket Szatmárnémetiben

2023. április 8. – 18:19

Másolás

Vágólapra másolva

Orvosi hibára gyanakszik egy szatmári család a kétnaposan elhunyt babájuk halála miatt, ezért pert fontolgatnak a Szatmár Megyei Kórház ellen, írja a Presasm. A pici április elsején született, 24 óra múlva azonban átszállították a Nagyváradra, a Bihar megyei kórházba, ahol egy nappal később meghalt.

A portál a családtól megtudta: a magzat vizsgálata során semmi problémát nem észleltek, ezért meg vannak győződve arról, hogy a születés során szerzett sérülések állnak a tragédia hátterében.

A Portalsm megszerezte a boncolási jegyzőkönyvet is, amiben az áll, hogy a halál szív- és légzési elégtelenség miatt következett be, a mögöttes ok azonban „szülészeti trauma koponyatöréssel” volt.

A Szatmár Megyei Kórház képviselői ugyanakkor azt közölték a lap kérdéseire, hogy ők „az orvosi protokollnak megfelelően jártak el”.

Mint arról beszámoltunk, januárban egy 15 éves lány halála háborította fel a szatmáriakat. A kamasz légzési problémákra panaszkodott, de a saját lábán ment be a sürgősségire, viszont az állapota gyorsan romlott, és kb. egy órán belül elhunyt. Az eset miatt tüntetést is szerveztek a kórház előtt, melyen kb. 300-an fejezték ki elégedetlenségüket az ellátással és egyes egészségügyi dolgozók viselkedésével kapcsolatban.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!