Podcast formájában is meghallgathatók a Transtelex Dialóg beszélgetések

2023. február 13. – 19:22

Másolás

Vágólapra másolva

Már a negyedik kiadásán is túl van Transtelex Dialóg közéleti beszélgetős sorozatunk, és az olvasói visszajelzések alapján úgy döntöttünk, hogy podcast formájában is közzétesszük ezeket, hogy bárhol, bármikor meghallgathasd őket.

Jó hírünk van azoknak, akik esetleg lemaradtak a Transtelex Dialóg estekről: aki nem tudott élőben ott lenni a kolozsvári Planetárium Caféban, az utólag megnézhette a videókat a YouTube csatornákon, illetve a legutóbbi, a köztéri szobrokról szóló részt a Facebookon követhette élőben is. Ezentúl viszont ha szeretnéd inkább meghallgatni, erre is lehetőséged van, mert a beszélgetéseket közzétettük a Transtelex Spotify csatornáján, illetve a PodBean oldalunkon is.

Hogy mi történt az idei első, Kié a köztéri szobor? címmel megtartott februári kerekasztalon, arról itt olvashatsz egy részletesebb beszámolót. Bartha József vizuális művész, díszlettervező, Kispál Ágnes-Evelin vizuális művész, a sepsiszentgyörgyi MAGMA Kortárs Művészeti Kiállítótér alapítója, vezetője, Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy polgármestere, RMDSZ-es politikus és Székely-Sebestyén György művészettörténész, a kolozsvári Quadro galéria vezetője ült egy asztalhoz, a meghívottakat Vig Emese, a Transtelex vezető szerkesztője kérdezte. Ha szeretnéd inkább meghallgatni, hogy mi mindről esett szó, itt megteheted.

Mi történt korábban a Dialógon?

A TT Dialóg első részében Eckstein-Kovács Péter, Fosztó László, Kertész Melinda, Kiss Tamás és Mostis Gergő beszélgettek 2022 októberében a legégetőbb erdélyi közéleti kérdésekről, többek között szó volt az erdélyi magyar sajtó kiszolgáltatott helyzetéről, a Magyarországról érkező támogatások hatásairól az erdélyi közösségre, a diszkrimináció vádjáról az iskolák és óvodák esetében, de a csíksomlyói tűzkárosult romák sorsára is kitértünk. Itt hallgathatod vissza.

A Dialóg novemberi kiadásában arról volt szó, hogy van-e még önálló erdélyi magyar közbeszéd és vannak-e olyan erdélyi magyar témák, amelyek meghatározzák a mi nyilvánosságunkat. Borbély András, Tompa Andrea és Toró Tibor beszélgetett Vig Emesével. A beszélgetést itt éred el a Spotify-on.

A Transtelex Dialóg harmadik kiadásában a romániai és európai természetvédelem legfontosabb problémáiról beszélgettünk. Papp Tamás, Pap Péter László és Szabó Anna biológus-ökológus szakértőket Babos Krisztina és a közönség kérdezte. Ha lemaradtál, itt pótolhatod podcast formátumban.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!