Ilyen volt a Transtelex Dialóg premier: itt a videónk az első részről!

2022. október 10. – 16:49

Másolás

Vágólapra másolva

Féléves lett a Transtelex, és mi örülünk, hogy ebből az alkalomból végre sikerült offline, élőben is találkoznunk olvasóinkkal, mivel elindítottuk a Transtelex Dialógot. Egy független fórumot szerettünk volna létrehozni, mert úgy érezzük, hogy Erdélyben hiányoznak az olyan terek, felületek és lehetőségek, ahol tabusítás nélkül megbeszélhetjük közös dolgainkat.

Közéleti vitasorozatunk, a Transtelex Dialóg október 5-én indult a kolozsvári Planetarium Caféban. A meghívottaink ezúttal Eckstein-Kovács Péter, Fosztó László és Kiss Tamás voltak, a beszélgetést a Planetárium tulajdonosa, Mostis Gergő moderálta. Szó volt az erdélyi magyar sajtó kiszolgáltatott helyzetéről, a Magyarországról érkező támogatások hatásairól az erdélyi közösségre, a diszkrimináció vádjáról a magyar osztályok és óvodák esetében, de a csíksomlyói tűzkárosult romák sorsára és a Declic aktivistáinak Tánczos Barna környezetvédelmi miniszterrel való összetűzésére is kitértünk.

A beszélgetős műsorunkkal ezentúl minden hónapban jelentkezünk: a résztvevők változnak, de ígérjük, hogy a párbeszéd izgalmas marad. Aki nem jutott el az első Dialógra, most megnézheti, miről maradt le:

Ha érdekesnek találtad a beszélgetést, támogasd te is rendszeresen a Transtelexet! Csak tőled függ, hogy tovább tudjuk folytatni a Transtelex Dialóg sorozatunkat!

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!