Ilyen volt a Transtelex Dialóg premier: itt a videónk az első részről!

2022. október 10. – 16:49

Másolás

Vágólapra másolva

Féléves lett a Transtelex, és mi örülünk, hogy ebből az alkalomból végre sikerült offline, élőben is találkoznunk olvasóinkkal, mivel elindítottuk a Transtelex Dialógot. Egy független fórumot szerettünk volna létrehozni, mert úgy érezzük, hogy Erdélyben hiányoznak az olyan terek, felületek és lehetőségek, ahol tabusítás nélkül megbeszélhetjük közös dolgainkat.

Közéleti vitasorozatunk, a Transtelex Dialóg október 5-én indult a kolozsvári Planetarium Caféban. A meghívottaink ezúttal Eckstein-Kovács Péter, Fosztó László és Kiss Tamás voltak, a beszélgetést a Planetárium tulajdonosa, Mostis Gergő moderálta. Szó volt az erdélyi magyar sajtó kiszolgáltatott helyzetéről, a Magyarországról érkező támogatások hatásairól az erdélyi közösségre, a diszkrimináció vádjáról a magyar osztályok és óvodák esetében, de a csíksomlyói tűzkárosult romák sorsára és a Declic aktivistáinak Tánczos Barna környezetvédelmi miniszterrel való összetűzésére is kitértünk.

A beszélgetős műsorunkkal ezentúl minden hónapban jelentkezünk: a résztvevők változnak, de ígérjük, hogy a párbeszéd izgalmas marad. Aki nem jutott el az első Dialógra, most megnézheti, miről maradt le:

Ha érdekesnek találtad a beszélgetést, támogasd te is rendszeresen a Transtelexet! Csak tőled függ, hogy tovább tudjuk folytatni a Transtelex Dialóg sorozatunkat!

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!