A belügyminiszter újból perrel próbálkozik, a BBTE plágiumítéletét támadja

2023. február 6. – 17:29

Másolás

Vágólapra másolva

Lucian Bode belügyminiszter február 2-án újabb pert indított a Babeș–Bolyai Tudományegyetem ellen, amellyel az egyetem etikai bizottságának doktori dolgozatával kapcsolatos plágiumítéletét szeretné megsemmisíteni – írta meg a MonitorulCluj portál.

Mint korábban megírtuk, a plágiumbotrányba keveredett belügyminiszter már egyszer pert veszített a Szilágy Megyei Törvényszékre beadott keresetével kapcsolatban, ekkor azt a határozatot támadta, amely alapján a testület másodszor is kielemezte a doktori dolgozatát.

Az egyetem etikai bizottsága már kétszer is vizsgálta a liberális politikus dolgozatának tartalmát. Első alkalommal néhány idézési hibát és plagizált szövegtöredékek használatát állapították meg, a plágiumgyanúval összeköthető szövegrészletek arányát akkor a teljes szöveg 2,95%-ként határozták meg. Később Emilia Șercan újságíró egy olyan vizsgálat eredményét publikálta, amely sokkal nagyobb mértékű plágiumot mutatott ki a belügyminiszter esetében, ezért az egyetem független szakértők bevonásával újabb vizsgálatot indított, amelynek eredményeképp egyértelműen megállapították: a plágiumvádak többsége beigazolódott.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!