Zárt kapuk mögött fogja játszani következő mérkőzéseit az FCU Craiova

2023. február 1. – 15:35

Zárt kapuk mögött fogja játszani következő mérkőzéseit az FCU Craiova
A FCU Craiova szurkolói a Sepsi OSK elleni mérközésen, 2023. jan. 29-én – Fotó: Alex Nicodim / Inquam Photos

Másolás

Vágólapra másolva

Meghatározatlan ideig zárt kapuk mögött játssza hazai mérkőzéseit az FCU Craiova 1948 labdarúgócsapata. A klub vezetősége a szurkolók sepsiszentgyörgyi megnyilvánulásai miatt határozott így.

A döntés előzménye, hogy a drukkerek magatartása miatt a játékvezető lefújta a Sepsi OSK és az FCU Craiova közötti vasárnapi mérkőzést. A román futballvilág személyiségei közül többen is kritizálták a játékvezető döntését. Gheorghe Hagi véleménye az volt, hogy a szurkolókat kellett volna eltávolítani, nem a mérkőzést felfüggeszteni. A román focikirály ugyanakkor elítélte a magyarellenes skandálásokat: „én macedón vagyok, holnap nekem is kiálthatják, hogy ki az országból” – mondta.

Az FCU Craiova Facebook-oldalán közzétett szerdai bejegyzés szerint az olténiai szurkolók egy részének sepsiszentgyörgyi 'huliganizmusa' óriási károkat okozott a klubnak, és fennáll az a veszély, hogy ezek a megnyilvánulások megismétlődnek. Ezért a vezetőség úgy döntött, hogy a csapat meghatározatlan ideig zárt kapuk mögött játssza hazai mérkőzéseit.

A klub ugyanakkor sürgeti a Román Labdarúgó-szövetséget (FRF) és az állami döntéshozókat, hogy fogadtassanak el jogszabályokat az ilyen megnyilvánulások megelőzésére. Közölték azt is, hogy a későbbiekben tájékoztatnak a csapat mérkőzéseire váltott bérletek árának visszatérítéséről.

'A klub mélységes sajnálatát fejezi ki a hűséges szurkolóinak, különösen a bérleteseknek és a jóhiszeműeknek, akik nem vétettek semmit, de viselik a következményeket' – olvasható a bejegyzésben.

Az FCU Craiova 1948 és a Sepsi OSK közötti vasárnapi mérkőzés 26. percében Andrei Chivulete játékvezető az öltözőbe küldte a játékosokat a szurkolók egy részének idegengyűlölő és rasszista bekiabálásai miatt. Tíz perc elteltével a játékosok visszatértek a pályára, de a bekiabálások folytatódtak, ezért a játékvezető lefújta a mérkőzést.

A történteket jelenleg a FRF fegyelmi bizottsága vizsgálja.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!