A Tate-testvérek csótányos romániai cellákra panaszkodtak a rajongóknak, a rendőrség szerint rendszeresek a rovarírtások

2023. január 25. – 18:21

Másolás

Vágólapra másolva

A Tate-testvérek arra panaszkodtak a rajongóiknak küldött leveleikben, hogy csótányos, tetves és poloskás a cellájuk. A román rendőrség szerint ők rendszeresen rovariratnak, és náluk eddig még nem tettek panaszt emiatt a testvérek.

„A csótányok, a tetvek és a poloskák az egyetlen barátaim éjszaka” – írta Andrew Tate a New York Post szerint a rajongóknak küldött e-mailben. A Libertatea megkereste ezzel kapcsolatban a fővárosi rendőrséget, amely válaszában azt írta, hogy rendszeresen végeztetnek kártevőírtást és fertőtlenítést mind az adminisztratív helyiségekben, mind a fogdában (románul a roppant szórakoztató zona de cazare, azaz „elszállásolási részleg” kifejezést használják) egy erre szakosodott, szerződéses szolgáltatóval. Megjegyzik, hogy a börtönben tapasztalható körülményekkel kapcsolatban eddig semmilyen panasz nem érkezett hozzájuk, sem szóban, sem írásban.

Noha a Tate-testvérek látszólag aktívak a közösségi médiában, a rendőrség hangsúlyozza, hogy a fogdában lévő személyeknek nincs internethozzáférésük. „Az őrizetben és előzetes letartóztatásban lévő személyeknek nincs mobiltelefonjuk vagy más olyan eszközük, amelyen internethozzáférés lenne” – írták. Azt is megjegyzik, hogy rendszeresen ellenőrzik, hogy a fogda lakói nem jutottak-e hozzá tiltott eszközökhöz.

Andrew Tate nyilatkozik a sajtónak szerda reggel – Fotó: Mihai Barbu / AFP
Andrew Tate nyilatkozik a sajtónak szerda reggel – Fotó: Mihai Barbu / AFP

Az emberkereskedelem és nemi erőszak gyanúja miatt február végéig előzetes letartóztatásban lévő testvéreket január 25-én, szerdán reggel újból bevitték a DIICOT székházába kihallgatásra, illetve azért, hogy jelen legyenek a lefoglalt telefonjaikon, és számítástechnikai eszközeiken tárolt adatok átvizsgálásánál. Andrew Tate egy rövid nyilatkozatot is tett közben, amelyben azt állította, hogy ártatlan, és a román állam csak el akarja venni az autóit és a pénzét. „Romániában sajnos nincs igazságszolgáltatás” – mondta. Hasonlókat fogalmazott meg a testvére, Tristan Tate is, aki szerint „nincs semmilyen bizonyíték ellenük”. Nyolc óra elmúltával szállították vissza őket a fogdába, akkor azt üzenték híveiknek: „ne gazdagodjanak meg Romániában”.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!