Szombaton a Tate-testvérek több lefoglalt luxusautóját is elszállították a hatóságok

2023. január 14. – 17:40

Másolás

Vágólapra másolva

Szombat délelőtt a Tate-testvérek több lefoglalt luxusautóját is elszállították a hatóságok, számol be a Digi24. A hírtelevízió tudósítása szerint szombat reggel a rendőrség, az ügyészség és a lefoglalt vagyontárgyak kezelésével foglalkozó ügynökség emberei jelentek meg maszkos csendőrök kíséretében a testvérpár Bukarest melletti bírtokán, ahonnan több autót is elvittek.

Forrásokra hivatkozva a Digi24 azt írja, összesen 15 autót (bár 16-ot sorol fel) és 10 ingatlant foglaltak le eddig a szervezet bűnözés elleni ügyészség (DIICOT) emberei a Tate-fivérektől. A DIICOT által a lefoglalt luxusautók listája a következő: 3 Porsche, 2 BMW, 2 Ferrari, 1 Aston Martin, 1 McLaren, 1 Lamborghini, 1 Rolls Royce és 5 Mercedes.

Az autószállítóknak többször is kellett fordulni – Fotó: Octav Ganea / Inquam Photos/ Reuters
Az autószállítóknak többször is kellett fordulni – Fotó: Octav Ganea / Inquam Photos/ Reuters

Andrew Tate-et, a testvérét, Tristan Tate-et, a barátnőjét, Georgiana Naghelt és Luana Radu volt rendőrnőt még december végén vették őrizetbe a szervezett bűnözés elleni ügyészség emberei, majd a bíróság elrendelte a 30 napos előzetes letartóztatásukat. A DIICOT tájékoztatása szerint szervezett bűnözői csoport létrehozásával, emberkereskedelemmel, illetve egyiküket nemi erőszakkal gyanúsítják. A gyanúsítottak ugyan fellebbeztek a 30 napos előzetes letartóztatásuk miatt, de a bíróság kedden elutasította a keresetüket.

Egyébként Andrew Tate a letartóztatása előtt Greta Thunbergnek címezve arról posztolt, hogy 33 autója van, közötte Bugatti és Ferrari is.