Távozik a Médiatér csoporttól Szőke László is, az erdélyi sajtótröszt fejlesztési igazgatója

2023. január 9. – 14:31

Másolás

Vágólapra másolva

A közösségi oldalán jelentette be hétfőn Szőke László, az Erdélyi Médiatér Egyesület által fenntartott sajtótröszt fejlesztési igazgatója, hogy távozik a cégtől. Mint írtuk, a magyarországi közpénzből működő lapcsoportnál jelentős, a munkatársak kb. 70 százalékát érintő leépítések voltak. Év elejétől megszűntek a nyomtatott kiadványaik, és a megmaradó online portáloknál is voltak elbocsájtások – a trösztnél dolgozó újságírók mintegy kétharmadától váltak meg.

„Február 3-tól távozom a Médiatér csoporttól. Semmi extra, már nem igazán kellünk/kellettünk egymásnak, majdnem két éve érlelődik a döntés itt is, [szerintem] ott is. Majdnem tíz évet húztam le itt; most értünk a végére” – írta Szőke a Facebook-oldalán.

A távozó igazgató december végén, szintén a közösségi oldalán azt boncolgatta, hogy az említett „sajtótörténeti bukáshoz” van-e köze. „Van. Hiba/tévedés – most már látom! – volt úgy ”összeterelni„ erdélyi, székelyföldi nyomtatott lapjainkat egy ernyő alá, hogy nem készültünk (komolyan!) vészforgatókönyvvel” – vonta le a következtetést.

Szőke László neve legutóbb tavaly novemberben azzal került be a sajtóba, hogy másodfokon is pert vesztett Parászka Boróka újságíró ellen, akiről korábban azt írta a Facebook-oldalán, hogy „agyonverni sem érdemes, de megérdemelné.”. A bíróság döntése értelmében ezer eurós kártérítést kell fizetnie.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!