Távozik a Médiatér csoporttól Szőke László is, az erdélyi sajtótröszt fejlesztési igazgatója

2023. január 9. – 14:31

Másolás

Vágólapra másolva

A közösségi oldalán jelentette be hétfőn Szőke László, az Erdélyi Médiatér Egyesület által fenntartott sajtótröszt fejlesztési igazgatója, hogy távozik a cégtől. Mint írtuk, a magyarországi közpénzből működő lapcsoportnál jelentős, a munkatársak kb. 70 százalékát érintő leépítések voltak. Év elejétől megszűntek a nyomtatott kiadványaik, és a megmaradó online portáloknál is voltak elbocsájtások – a trösztnél dolgozó újságírók mintegy kétharmadától váltak meg.

„Február 3-tól távozom a Médiatér csoporttól. Semmi extra, már nem igazán kellünk/kellettünk egymásnak, majdnem két éve érlelődik a döntés itt is, [szerintem] ott is. Majdnem tíz évet húztam le itt; most értünk a végére” – írta Szőke a Facebook-oldalán.

A távozó igazgató december végén, szintén a közösségi oldalán azt boncolgatta, hogy az említett „sajtótörténeti bukáshoz” van-e köze. „Van. Hiba/tévedés – most már látom! – volt úgy ”összeterelni„ erdélyi, székelyföldi nyomtatott lapjainkat egy ernyő alá, hogy nem készültünk (komolyan!) vészforgatókönyvvel” – vonta le a következtetést.

Szőke László neve legutóbb tavaly novemberben azzal került be a sajtóba, hogy másodfokon is pert vesztett Parászka Boróka újságíró ellen, akiről korábban azt írta a Facebook-oldalán, hogy „agyonverni sem érdemes, de megérdemelné.”. A bíróság döntése értelmében ezer eurós kártérítést kell fizetnie.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!