Új frekvenciával bővül a Médiatér rádióhálózata

2022. december 18. – 11:57

Másolás

Vágólapra másolva

Miközben nyomtatott lapjait megszünteti, új rádiót indít a magyarországi adófizetők pénzéből finanszírozott Erdélyi Médiatér Egyesület. December 19-től, hétfőtől fogható Csíkszeredában, a 93.9-es FM hullámhosszon a Rádió Gaga Csíkszék, a Médiatér legújabb kereskedelmi rádiója, jelentette be a tröszthöz tartozó Székelyhon napilap.

A Médiatér az idén tavasszal Csíkszeredára és vonzáskörzetére meghirdetett szabad frekvenciát pályázta meg és nyerte el, mondta el a Székelyhonnak Illés Márton rádiós projektvezető.

A rádió stúdiója a Székelyhon székhelyén, a Márton Áron utca 18. szám alatt lesz. Az új adó szlogenje „Slágerek és új zenék”, a célcsoportja a 18–49-es korosztály, fő célja pedig a szórakoztatás, emellett azonban kiemelten kezelik majd a helyi eseményeket és a közéletet, nyilatkozta a projektvezető.

Az új adóval együtt a Rádió Gaga összesen 12 frekvencián sugároz. Az Erdélyi Médiatér Egyesület 2021-ben vásárolta fel az akkor még csak Maros megyében sugárzó Rádió Gagát.

A Médiatérhez tartozó Prima Press Kft. októberben jelentette be, hogy megszűnnek az általa kiadott nyomtatott lapok, december 30. után többek között a Székelyhon és a Krónika napilapok is csak online lesznek elérhetők, a terjesztői és kézbesítői hálózat működtetését pedig felfüggesztik. Az Erdélyi Médiatér Egyesület megválik a lapjainál dolgozó újságírók kétharmadától, a cégcsoport szintjén pedig 70 százalékos leépítések lesznek januártól, számolt be korábban a Transtelex. Az elbocsátásokat később a tröszt cége hivatalosan is jelezte, Hargita megyében 251 ember érintett.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!