Mégsem indulhat el ebben az évben szociális konyha Sepsiszentgyörgyön

2022. december 13. – 11:39

Másolás

Vágólapra másolva

Nem várt költségek miatt jövő évre tolódott át a sepsiszentgyörgyi szociális konyha beüzemeltetése – tudtuk meg Székely Róberttől, a Máltai Szeretetszolgálat programkoordinátorától.

A szociális konyhát eredeti terveik szerint már november közepén – december elején elindították volna, ez azonban a mai napig sem történt meg. A programkoordinátor szerint jelenleg függőben van az ügye, mert elfogyott a pénzük.

Olyan költségeink lettek, amikkel nem számoltunk. Egy elszívórendszernek csak a csőrendszere 1200 euróba kerül. Jelenleg azt várjuk, hogy ezekre a költségekre valahonnan anyagi fedezet kerüljön. Nagyon sajnálom, mert megígértük, de most már biztos, hogy csak jövő évben fog elindulni a sepsiszentgyörgyi szociális konyha

– mondta el Székely Róbert.

A szociális konyha létrehozását a Máltai Szeretetszolgálat sepsiszentgyörgyi szervezete kezdeményezte, és száz személy étkeztetését tudja majd biztosítani. Ha beindul, már a szociális konyhán készítik el annak a harminc rászoruló, egyedülálló idős embernek is a napi meleg ebédet, akik az idén májusban kezdődött Gurul az ebéd program kedvezményezettjei.

A hiánypótló konyha kialakítására a Máltai Lovagrend Global Found for Forgotten People alapjánál pályázott sikeresen a megyeszékhelyi szeretetszolgálat. A megvalósítására közel 90 ezer dollárt fordíthattak. A szociális konyha érdekében a szervezet sepsiszentgyörgyi, Horgász utcai székházának földszintjét már részben átalakították és felújították. Az építkezési engedélyek megvannak, a munkálatok nagyrészt befejeződtek.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!