Mégsem indulhat el ebben az évben szociális konyha Sepsiszentgyörgyön

2022. december 13. – 10:39

Másolás

Vágólapra másolva

Nem várt költségek miatt jövő évre tolódott át a sepsiszentgyörgyi szociális konyha beüzemeltetése – tudtuk meg Székely Róberttől, a Máltai Szeretetszolgálat programkoordinátorától.

A szociális konyhát eredeti terveik szerint már november közepén – december elején elindították volna, ez azonban a mai napig sem történt meg. A programkoordinátor szerint jelenleg függőben van az ügye, mert elfogyott a pénzük.

Olyan költségeink lettek, amikkel nem számoltunk. Egy elszívórendszernek csak a csőrendszere 1200 euróba kerül. Jelenleg azt várjuk, hogy ezekre a költségekre valahonnan anyagi fedezet kerüljön. Nagyon sajnálom, mert megígértük, de most már biztos, hogy csak jövő évben fog elindulni a sepsiszentgyörgyi szociális konyha

- mondta el Székely Róbert.

A szociális konyha létrehozását a Máltai Szeretetszolgálat sepsiszentgyörgyi szervezete kezdeményezte, és száz személy étkeztetését tudja majd biztosítani. Ha beindul, már a szociális konyhán készítik el annak a harminc rászoruló, egyedülálló idős embernek is a napi meleg ebédet, akik az idén májusban kezdődött Gurul az ebéd program kedvezményezettjei.

A hiánypótló konyha kialakítására a Máltai Lovagrend Global Found for Forgotten People alapjánál pályázott sikeresen a megyeszékhelyi szeretetszolgálat. A megvalósítására közel 90 ezer dollárt fordíthattak. A szociális konyha érdekében a szervezet sepsiszentgyörgyi, Horgász utcai székházának földszintjét már részben átalakították és felújították. Az építkezési engedélyek megvannak, a munkálatok nagyrészt befejeződtek.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!