Szociális konyha létesül Sepsiszentgyörgyön

2022. október 6. – 15:55

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Száz személy étkeztetését tudja biztosítani az a szociális konyha, melynek létrehozását a Máltai Szeretetszolgálat sepsiszentgyörgyi szervezete kezdeményezte. A pályázati forrásokból finanszírozott beruházás november közepén – december elején válhat működőképessé, számolt be a Háromszék.

A hiánypótló konyha kialakítására a Máltai Lovagrend Global Found for Forgotten People alapjánál pályázott sikeresen a megyeszékhelyi szeretetszolgálat, így terveik megvalósítására közel 90 ezer dollárt fordíthatnak – tudta meg a lap Székely Róbert programfelelőstől. Megjegyezte, nagy előny, hogy a szükséges ingatlan rendelkezésükre áll: sepsiszentgyörgyi, Horgász utcai székházuk földszintjét átalakítják és teljesen felújítják, ennek az épületrésznek már hosszabb ideje ezt a rendeltetést szánták.

Annak érdekében, hogy megkapják a működéshez szükséges engedélyeket, felvették a kapcsolatot az érintett hatóságokkal is, képviselőik a helyszínen mérték fel és javasolták azokat a módosításokat, újításokat, melyek szavatolják, hogy az új konyha az előírások szerint készüljön el. A megpályázott összegből a belső munkálatok mellett a szükséges konyhai felszereléseket és gépeket is be tudják szerezni. Székely Róbert úgy látja, a munkálatok befejeztével még az év vége előtt elindulhat a tevékenység szociális konyhájukon, melyet úgy terveztek, hogy száz személyre tudjanak főzni. A feladatokat két szakács és segítőik végzik, de alkalmaznak egy egységvezetőt is.

Ha beindul, már a szociális konyhán készítik el annak a harminc rászoruló, egyedülálló idős embernek is a napi meleg ebédet, akik az idén májusban kezdődött Gurul az ebéd program kedvezményezettjei. A Gurul az ebéd program lebonyolítására első körben pályázott a szeretetszolgálat sepsiszentgyörgyi szervezete, majd együttműködési szerződést kötöttek a megyeszékhely önkormányzatának szociális igazgatóságával.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!