Elutasította a képviselőház a belügyminiszter elleni bizalmatlansági indítványt

2022. október 19. – 13:03

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A képviselőház szerdán elutasította a Lucian Bode belügyminiszter elleni egyszerű indítványt – írja az Agerpres.

A Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) és a Jobboldal Ereje párt által benyújtott indítvány 88 támogató és 162 ellenszavazatot kapott. Hat képviselő nem voksolt.

Az USR-hez és a Jobboldal Erejéhez tartozó 55 képviselő által aláírt, „Biztonság és bizalom vagy züllöttség és lopás. Bode miniszternek felelnie kell az okozott katasztrófáért” címet viselő indítvány vitája hétfőn zajlott az alsóházban.

Az indítvány kezdeményezői Bode lemondását követelték a tárca éléről, mivel szerintük „nem sikerült megreformálnia az intézményt”. Bode „legnagyobb sikerének” azt tartják, hogy a rendőrséget „a Klaus Iohannis államfő barátjának cégétől” megvásárolt 600 BMW-vel szerelik fel.

A hétfői vitán a belügyminiszter elutasította az ellene felhozott vádakat, azt állítva, hogy az indítvány tele van hazugságokkal.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!