Tánczos Barna: személyem elleni támadás a Declic kampánya

2022. október 2. – 17:52

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Lejárató kampánynak és a személye elleni támadásnak nevezte Tánczos Barna környezetvédelmi miniszter a Declic közösség figyelemfelkelő akcióját, mellyel szombaton a szülőfalujába, Csíkszentkirályra is megérkeztek a civil aktivisták, írja az Agerpres. Mint arról beszámoltunk, a Declic azt veti a tárcavezető szemére, hogy nem gondoskodik megfelelőképpen a nemzeti parkok erdőinek a védelméről. Csíkszentkirályon egyébként, a Declic videója szerint, eléggé viharosra sikerült a kampányakció, miután néhány helybéli elkezdte szidalmazni az aktivistákat. Tánczos Barna is megjelent a helyszínen, aki szintén nem volt hajlandó eleinte csak magyarul beszélni, később viszont átváltott románra és „hazugnak és aljasnak” nevezte a Declic által „szégyenkaravánnak” nevezett akciósorozatot. A kedélyek csillapítására a rendőrök is közbeléptek, az esetről itt számoltunk be részletesen.

„A magyarul mostanában elhangzó információknak egyetlen célja van: nem az erdők védelme, hanem az én személyem lejáratása. A Declic kampány, amelyet egy tiszteletre méltó közösség finanszírozott, az erdők védelmét célzó kampány helyett egy ellenem irányuló támadási kampánnyá változott, ami nem tisztességes és nem jellemzi a Declic közösséget” – nyilatkozta Tánczos Barna az Agerpresnek.

A környezetvédelmi miniszter azt is elmondta, hogy a Csíkszentkirályon jelen lévő egyik Decilc aktivistával folytatott beszélgetésből megtudta, hogy azok, akikkel korábban a nemzeti parkok védelméről tárgyalt hivatalában, „hamis és hazug” módon adták tovább azt, amiről szó volt.

„Akkor megígértem nekik, hogy országos kampányt indítunk, hogy a nemzeti parkokban a szigorú védelmet 75%-ra emeljük, amit meg is tettünk. Az elmúlt hónapokban már voltak találkozók a parkokban, volt a Domoglet-Cserna völgye nemzeti parkban is, volt egy munkamegbeszélésünk az összes parkigazgatóval ebben a kérdésben, elemeztük az erdészeti terveket, van egy munkacsoportunk a nemzeti parkok szintjén, amely ezt végzi, tehát minden, amit ez az ember mond, hazugság, mert a szigorú védelem 75%-ra való növelését célzó program folyamatban van. Éppen ezért meggyőződésem, hogy ez a kampány nem az erdők védelmét célozta, hanem csak a személyem becsmérlését, ami megint csak nem jellemzi a Declic közösséget” – fejtegette Tánczos Barna.

A csíkszentkirályi esettel kapcsolatban elmondta: a Declic csapata egy pillanatig sem volt veszélyben, és hogy a nap folyamán többször kérte polgártársait, hogy semmiképpen ne reagáljanak a Declic aktivisták által osztogatott magyar nyelvű szórólapokon szereplő „hazug” információkra.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!