Kimaradt az evezősválogatott fogadtatásából Novák Eduárd sportminiszter, máris számon kérték rajta

2022. augusztus 16. – 13:13

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Eduard Popica Vaslui megyei parlamenti képviselőtől indult hétfőn a kisebb balhé, aki kifogásolta, hogy a sportminisztérium egyetlen tisztviselője sem vett részt a müncheni Európa-bajnokságról hétfőn hazatérő román evezős csapat fogadásán.

Mint ahogy arról mi is beszámoltunk, a román evezősök nagyon jó versenyt tudhatnak maguk mögött, öt arany- és három bronzérmet szereztek az Európa-bajnokságon, a PSD-s képviselő szerint pedig ha a sportminiszter nem is ért rá, illett volna maga helyett egy delegációt küldeni a bukaresti Henri Coandă repülőtérre. Popica mellett Mădălina Bereş arany- és bronzérmet szerző sportoló is szóvá tette, hogy a fogadásukon a sportminisztérium egyetlen tisztviselője sem volt jelen a repülőtéren. Mint mondta, reméli, hogy legalább a szeptemberi világbajnokság után úgy fogadják majd az evezős csapatot a kormány illetékesei, mint ahogyan azt a kétszeres úszó világbajnok David Popovici esetében tették.

„A minisztérium magatartása elfogadhatatlan, és nagy érdeklődéssel várjuk a tárca vezetőségének reakcióját. Gratulálunk a román evezősöknek, edzőknek és mindazoknak, akik hozzájárultak ehhez a teljesítményhez, amely büszkévé tett minket, románokat!” – fogalmazott Popica a Facebookon.

Novák Károly Eduárd RMDSZ-es miniszter a Vaslui megyei képviselő kérésének eleget tett és Facebookon reagált az őt ért vádakra.

Itt azt állítja, hogy a küldöttség fogadását a Román Evezős Szövetség szervezte, a minisztérium segítségét nem kérték és az eseményre sem kaptak meghívást.

„Biztosíthatom Önöket, hogy örömmel tettünk volna eleget bármilyen részvételi javaslatnak, bármilyen formában, ahogyan azt már oly sokszor tettük, amikor román sportolók nemzetközi eredményekkel tértek haza. (…) A müncheni eredmények valóban történelmi jelentőségűek. Sajnálatos, hogy a dicsőség e pillanatait, amelyekhez a sportolóknak joguk van, és amelyeket teljes mértékben ki kellene élvezniük, olyan alapon rabolják el, amelynek semmi köze a teljesítményhez vagy a valósághoz, a sport vagy a siker lényegéhez. És az is sajnálatos, hogy a junior tornászok visszatérése nem kapja meg ugyanazt a figyelmet.” – szögezte le bejegyzésében.

Novák Károly Eduárdról nemrég több bukaresti médiaplatform is azt írta, hogy Nicoale Ciucă miniszterelnök a leváltására készülhet, mivel sajtóinformációk szerint a hárompárti koalícióban minden párt szintjén átalakításokra lehet számítani. A PNL részéről Virgil Popescu energiaügyi miniszter neve merült fel, a PSD színében Vasile Dîncu védelmi minisztert emlegették. A sajtóban felröppenő híreket az RMDSZ alaptalannak tartotta.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!