Az RMDSZ szerint alaptalanok a Novák Károly Eduárd sportminiszter menesztésére vonatkozó híresztelések

2022. augusztus 8. – 18:05

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Alaptalan az a híresztelés, miszerint leváltaná Novák Károly Eduárd sportminisztert Nicolae Ciucă miniszterelnök, jelentette ki a Maszol-nak Hegedüs Csilla. Az RMDSZ szóvivője azokra a sajtóértesülésekre reagált, amelyek szerint a miniszterelnök a kormány rosszul teljesítő tagjait készül leváltani. Novák Eduárd mellett Vasile Dîncu védelmi miniszter neve is felmerült.

A hír kapcsán a Transtelex is megkereste az RMDSZ-t, azonban többszöri próbálkozásunkra sem érkezett válasz.

Az Antena3 és a BZI forrásokra hivatkozva egyébként azt írta, Klaus Iohannis elnök felkérésére Nicoale Ciucă miniszterelnök több miniszter leváltására is készülhet, amely a hárompárti koalíció mindenik tagját érintheti. A Nemzeti Liberális Párt részéről nem tudni még, hogy kit menesztenének a kormányból, egyelőre Virgil Popescu energiaügyi miniszter neve merült fel a sajtóban.

Novák Eduárd sportminisztert feltehetően a miniszteri munkásságát végigkísérő botrányok miatt váltanák le. Legutóbb a sportszervezetek vezetői bírálták, mert miniszteri rendelettel kötelezte a klubokat, hogy versenyzőik – szemben a külföldi sportolókkal – legalább 40 százalékban román állampolgárok legyenek. De Novák számlájára írhatják azt is, hogy nem ítélte el a román-magyar meccs után a székely himnusz botrányba keveredő román jégkorong-válogatott tagjait, valamint azt is, hogy a budapesti vizes világbajnokságról hazatérő román sportolók közül csak a kétszeres aranyérmes David Popovici-ot köszöntötte, a szintén jelen lévő Robert Glință nevét pedig nem említette.

A Szociáldemokrata Párt (PSD) részéről Vasile Dîncunak feltehetően azért kell távoznia a kormányból, mert hozzá kötődhet a G4media.ro-nak kiszivárogtatott nemzetbiztonsági törvénytervezet-csomag kiszivárogtatása, illetve az ukrajnai háborúval kapcsolatos nyilatkozatainak egy része is felháborodást keltett.

Egyébként a PNL Cseke Attila fejlesztési, közigazgatási és közmunkálatokért felelős minisztert váltotta volna le, azonban a nagyobbik koalíciós partner, a PSD ebbe nem egyezett bele.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!