Ciucă és Popovici kézfogása lázba hozta az internetet, és nem véletlenül

2022. június 28. – 15:44

frissítve

Ciucă és Popovici kézfogása lázba hozta az internetet, és nem véletlenül
Fotó: Románia Kormánya

Másolás

Vágólapra másolva

Felpörgette a romániai internetet Nicolae Ciucă miniszterelnök és David Popovici úszó világbajnok hétfői találkozójának felvétele. A román sport új csillagának dicsfényében természetesen minden politikus szeretne egy kicsit megmártózni, de Nicolae Ciucă miniszterelnök alakításához eddig senki nem ért fel. Nem véletlenül ő Románia miniszterelnöke.

Vasárnapi hazaérkezése után, hétfőn a Victoria-palotába volt hivatalos Popovici, hogy átvegyen egy kitüntetést. Mostanában lesz bőven része ebben, hiszen a legmagasabb rangú állami kitüntetést, a Románia Csillaga érdemrend lovagi fokozatát is megkapja. Aztán a találkozó valami egészen valószerűtlenül kitartó kézfogással kezdődött, amiből tíz másodperc után látszik, hogy már inkább szabadulna az úszó, de Ciucă még tol egy öt másodperces ráadást.

A kézfogást teljes hosszúságában itt lehet megnézni, mert ez még egy Coub-videóba sem fér bele, de azért így az igazibb. És ráadásul ez csak a bevezető volt a következő kézfogáshoz, amikor a kormányfő átadta a díjat, és amiről a hivatalos fotó is készült.

A kézfogás valószínűleg bevonul majd a román politikusok nagy pillanatai közé, így például Iohannis izmainak a megvillantása, a James Bond-pillanata, megzenésítése, Florin Cîțu supermanezése, Marcel Ciolacu pénzvillantása és Liviu Dragnea „rendelésfelvétele” mellé.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!