Evezés: megvédte címét a magyar könnyűsúlyú kettes, Ionela Cozmiuc és a román női nyolcas is Európa-bajnok (frissítve)

2022. augusztus 14. – 14:43

Másolás

Vágólapra másolva

A Szabó Bence, Furkó Kálmán egység címét megvédve aranyérmet szerzett vasárnap könnyűsúlyú kettesben a müncheni Európa-bajnokság evezős versenyén.

Az MTI tudósítása szerint olimpiai programban nem szereplő versenyszámra ezúttal is három egység nevezett – csakúgy, mint egy évvel ezelőtt az olaszországi Varesében –, így a magyarok éremszerzése biztosnak volt tekinthető. Az egység pénteken megnyerte a pályabeosztó előfutamot, majd a fináléban ismét gyorsabbnak bizonyult a török és a szlovén riválisnál, utcahosszal nyerte a futamot. Ez Magyarország első érme az evezős versenyszámokat is magába foglaló, csütörtökön kezdődő multisport EB-n.

Ionela Cozmiuc is aranyérmet nyert a női könnyűsúlyú egypárevezős versenyszámban. Cozmiuc 8:04.41 perces idővel végzett az első helyen az Agerpres szerint, az ezüstérmet a görög Zoi Fitsiou (08:09.21), a bronzérmet a holland Martine Veldhuis (08:10.20) szerezte meg.

Aranyérmet nyert a Magdalena Rusu, Iuliana Buhuş, Ancuţa Bodnar, Denisa Tîlvescu, Mădălina Bereş, Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Simona Radiş, Adrian Munteanu összeállítású egység is, amely 06:26.38 perces idővel ért célba, megelőzve Nagy-Britanniát (06:28.02) és Hollandiát (06:35.68).

Ezzel Románia összesen nyolc érmet hozhat haza a müncheni Eb-ről, szombaton három arany- és három bornzérmet szereztek a román egységek. Aranyérmet nyert a Ioana Vrînceanu, Denisa Tîlvescu páros a női kormányos nélküli kettes, valamint Marius Cozmiuc és Sergiu Bejan a férfi kormányos nélküli kettes versenyszámban. A női kétpárevezősök versenyében szintén első helyen ért célba az Ancuţa Bodnar és Simona Radiş összeállítású olimpiai bajnok egység. Bronzérmet nyert a női kormányos nélküli négyes (Mădălina Bereş, Iuliana Buhuş, Magdalena Rusu és Amalia Bereş), a férfi kormányos nélküli négyes (Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Vasile Semciuc, Ştefan-Constantin Berariu, Florin Lehaci), valamint a férfi négypár (Mihai Chiruţă, Ciprian Tudosă, Ioan Prundeanu és Marian Enache).

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!