Sajtóforrások: kormányátalakítás jöhet, ha a liberálisok beáldozzák az energiaügyi miniszterüket

2022. augusztus 10. – 16:11

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A szociáldemokraták azzal a feltétellel válnának meg a védelmi miniszterüktől, ha a liberálisok is beáldozzák az energiaügyi miniszterüket – írja a Digi24 sajtóforrásokra hivatkozva.

Részben a koalíciós feszültségek csökkentése, részben a botrányok és a kormánypártok rosszul teljesítő tagjainak lecserélése miatt, Klaus Iohannis elnök felkérésére Nicoale Ciucă miniszterelnök több miniszter leváltására is készülhet, amely a hárompárti koalíció mindenik tagját érintheti.

A Digi24 forrásai szerint a kormánykoalíció vezetői, Kelemen Hunor RMDSZ-elnök kivételével, aki nincs az országban, 14 órakor egy olyan találkozón vettek részt, amelynek egyik témája a kormányátalakítás lehetett. A találkozón pedig a Szociáldemokrata Párt (PSD) nyitottnak mutatkozott Vasile Dîncu védelmi miniszter elmozdítására, azzal a feltétellel, ha a Nemzeti Liberális Párt (PNL) is másvalakivel helyettesíti Virgil Popescu energiaügyi minisztert. A lap információi szerint viszont a liberálisok ebben a nehéz helyzetben legalább a tél végéig nem szeretnék beáldozni az energiaügyi miniszterüket. Az RMDSZ pedig azon az állásponton lehet, hogy Novák Károly Eduárd és a többi RMDSZ-es miniszternek is tisztségben kell maradnia.

Az RMDSZ hétfőn alaptalannak nevezte a Novák Károly Eduárd sportminisztert leváltásáról szóló értesüléseket, Marcel Ciolacu szociáldemokrata (PSD) pártelnök viszont kedden azt mondta, hogy előbb-utóbb sor kerül egy kormányátalakításra.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!