Sajtóforrások: kormányátalakítás jöhet, ha a liberálisok beáldozzák az energiaügyi miniszterüket

2022. augusztus 10. – 17:11

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A szociáldemokraták azzal a feltétellel válnának meg a védelmi miniszterüktől, ha a liberálisok is beáldozzák az energiaügyi miniszterüket – írja a Digi24 sajtóforrásokra hivatkozva.

Részben a koalíciós feszültségek csökkentése, részben a botrányok és a kormánypártok rosszul teljesítő tagjainak lecserélése miatt, Klaus Iohannis elnök felkérésére Nicoale Ciucă miniszterelnök több miniszter leváltására is készülhet, amely a hárompárti koalíció mindenik tagját érintheti.

A Digi24 forrásai szerint a kormánykoalíció vezetői, Kelemen Hunor RMDSZ-elnök kivételével, aki nincs az országban, 14 órakor egy olyan találkozón vettek részt, amelynek egyik témája a kormányátalakítás lehetett. A találkozón pedig a Szociáldemokrata Párt (PSD) nyitottnak mutatkozott Vasile Dîncu védelmi miniszter elmozdítására, azzal a feltétellel, ha a Nemzeti Liberális Párt (PNL) is másvalakivel helyettesíti Virgil Popescu energiaügyi minisztert. A lap információi szerint viszont a liberálisok ebben a nehéz helyzetben legalább a tél végéig nem szeretnék beáldozni az energiaügyi miniszterüket. Az RMDSZ pedig azon az állásponton lehet, hogy Novák Károly Eduárd és a többi RMDSZ-es miniszternek is tisztségben kell maradnia.

Az RMDSZ hétfőn alaptalannak nevezte a Novák Károly Eduárd sportminisztert leváltásáról szóló értesüléseket, Marcel Ciolacu szociáldemokrata (PSD) pártelnök viszont kedden azt mondta, hogy előbb-utóbb sor kerül egy kormányátalakításra.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!