Kábítószerrel kapcsolatos tájékoztatásra kéri Maros megye prefektusa a fesztiválszervezőket

2022. június 15. – 17:32

frissítve

Kábítószerrel kapcsolatos tájékoztatásra kéri Maros megye prefektusa a fesztiválszervezőket
Mara Togănel – Fotó: M. T. Facebook-oldala

Másolás

Vágólapra másolva

Mivel a kábítószer életeket tesz tönkre, és egyre többen fogyasztanak drogokat, határozott fellépésre szánta el magát Mara Togănel, Maros megye prefektusa. A prefektúra rendeletében kérte a Maros megyei rendezvényszervezőket, így a fesztivál szervezőket is, hogy kábítószerrel kapcsolatos tájékoztatással járuljanak hozzá a probléma csökkentésébe.

A szervezők a droghasználat kockázataira és negatív következményeire kellene felhívják a fiatal fesztiválozók figyelmét – írta a prefektus Facebook-oldalán.

A prefektus kérésére pár nappal a bukaresti Saga Fesztivál után került sor, ahol már az első két napon két fiatal drogfogyasztó életét vesztette és többen kórházba kerültek.

Mara Togănel szerint kábítószer kérdésében a hatóságok, a civil társadalom és a szülők közötti erős partnerségére is szükség van az aggasztó jelenség visszaszorításához.

A Transtelex „Nincs, akihez fordulnunk” – a székelyföldi diákok hiányolják az iskolai drogprevenciót – című cikkében foglalkozott a témával. Ugyanakkor érdemes megjegyezni, hogy május óta a kiskorú drogfogyasztók telefonos segítséget tudnak kérni a Gyermekek Telefonján keresztül.

Ha úgy érzi, hogy kezdi elveszíteni a kontrollt a droghasználat felett, és hiába próbálkozik, nem sikerül józannak maradni, kérjen segítséget, és tudjon meg többet a lehetőségeiről! Az alábbi linken a KékPontnál az online tanácsadás anonim, ingyenes és titoktartási kötelezettség által védett. https://kekpont.hu/online-tanacsadas/ A Narcotics Anonymous (Névtelen Drogfüggők) pedig olyan felépülő függők, férfiak és nők ingyenesen látogatható közössége, akiknek a drog jelentős problémává vált. A tagság egyetlen feltétele a használat abbahagyásának vágya. www.nahungary.hu

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!