Kábítószerrel kapcsolatos tájékoztatásra kéri Maros megye prefektusa a fesztiválszervezőket

2022. június 15. – 17:32

frissítve

Kábítószerrel kapcsolatos tájékoztatásra kéri Maros megye prefektusa a fesztiválszervezőket
Mara Togănel – Fotó: M. T. Facebook-oldala

Másolás

Vágólapra másolva

Mivel a kábítószer életeket tesz tönkre, és egyre többen fogyasztanak drogokat, határozott fellépésre szánta el magát Mara Togănel, Maros megye prefektusa. A prefektúra rendeletében kérte a Maros megyei rendezvényszervezőket, így a fesztivál szervezőket is, hogy kábítószerrel kapcsolatos tájékoztatással járuljanak hozzá a probléma csökkentésébe.

A szervezők a droghasználat kockázataira és negatív következményeire kellene felhívják a fiatal fesztiválozók figyelmét – írta a prefektus Facebook-oldalán.

A prefektus kérésére pár nappal a bukaresti Saga Fesztivál után került sor, ahol már az első két napon két fiatal drogfogyasztó életét vesztette és többen kórházba kerültek.

Mara Togănel szerint kábítószer kérdésében a hatóságok, a civil társadalom és a szülők közötti erős partnerségére is szükség van az aggasztó jelenség visszaszorításához.

A Transtelex „Nincs, akihez fordulnunk” – a székelyföldi diákok hiányolják az iskolai drogprevenciót – című cikkében foglalkozott a témával. Ugyanakkor érdemes megjegyezni, hogy május óta a kiskorú drogfogyasztók telefonos segítséget tudnak kérni a Gyermekek Telefonján keresztül.

Ha úgy érzi, hogy kezdi elveszíteni a kontrollt a droghasználat felett, és hiába próbálkozik, nem sikerül józannak maradni, kérjen segítséget, és tudjon meg többet a lehetőségeiről! Az alábbi linken a KékPontnál az online tanácsadás anonim, ingyenes és titoktartási kötelezettség által védett. https://kekpont.hu/online-tanacsadas/ A Narcotics Anonymous (Névtelen Drogfüggők) pedig olyan felépülő függők, férfiak és nők ingyenesen látogatható közössége, akiknek a drog jelentős problémává vált. A tagság egyetlen feltétele a használat abbahagyásának vágya. www.nahungary.hu

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!