Frissítve – Meghalt két drogfogyasztó fiatal a bukaresti Saga Fesztivál első két napján

2022. június 5. – 09:59

Frissítve – Meghalt két drogfogyasztó fiatal a bukaresti Saga Fesztivál első két napján
Fotó: a fesztivál Facebook-oldala

Másolás

Vágólapra másolva

Öt drogfogyasztó fiatalt kórházba szállítottak, egy közülük életét vesztette túladagolás miatt a bukaresti Saga Fesztivál első éjszakáján – írja rendőrségi forrásokra hivatkozva a G4media.

A fővárosi Nemzeti Arénában péntektől vasárnapig zajló fesztivál első napjára az elektronikus tánczene 35 ezer rajongója váltott jegyet. Öt fiatal rosszul lett, kórházba szállították őket, és ott derült ki, hogy mindannyian kábítószert fogyasztottak. Egyiküket az orvosok nem tudták újraéleszteni.

A Saga Fesztivál szervezői szombaton közleményben határolódtak el történtektől. Leszögezték, hogy a zéró tolerancia elvét alkalmazzák a kábítószer-fogyasztással kapcsolatban, a nézőket ezért alaposan megmotozzák a koncertre érkezésükkor.

Frissítés:

A gandul.info beszámolója szerint vasárnap meghalt a fesztivál egy másik résztvevője is, szintén drogtúladagolásban. Őt további két, súlyos állapotban lévő fiatallal együtt vittek kórházba a mentők az éjszaka folyamán. A lap úgy tudja, hogy a fesztivál első napján elhunyt fiatal egy 25 éves moldovai állampolgár volt. A rendőrök egyébként harminc fesztiválozót állítottak elő vasárnapra virradóra kábítószer birtoklásáért.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!