Az SOS Románia párt tagja lett Diana Şoşoacă

2022. május 30. – 17:52

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Erről a felsőház hétfői plenáris ülésén tett bejelentést a törvényhozó. „Tájékoztatom önöket, hogy mától az SOS Románia párt tagja vagyok” – fogalmazott. Az alakulatot tavaly létesítették, bejegyzését 2021. november 21-én hagyta jóvá a bukaresti törvényszék – írta az Agerpres.

A romániai felsőház állandó botrányhősének számító Diana Şoşoacă független szenátor, aki kizárásáig a Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) tagja volt, nyíltan oroszpárti diskurzust folytat a nyilvános térben. Legutóbb akkor lehetett hallani róla, amikor a független szenátor három törvényhozó társával közösen megbeszélést folytatott Valerij Kuzmin bukaresti orosz nagykövettel, amelynek során „Románia semlegességéről” tárgyaltak az orosz nagykövettel. Amire Bogdan Aurescu román külügyminiszter és a szenátus elnöke is úgy reagált: nem volt felhatalmazásuk, hogy a román parlament nevében tárgyaljanak.

Ugyanakkor az ukrán elnök, Volodimir Zelenszkij bukaresti parlamenti felszólalása ellen is tiltakozó akciót szervezett, arra kérve követőit, hogy írjanak leveleket a romániai szenátorok és képviselők email-címére, amelyben követelik a választott képviselőktől, utasítsák vissza a párbeszédet Zelenszkijjel.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!