Az SOS Románia párt tagja lett Diana Şoşoacă

2022. május 30. – 17:52

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Erről a felsőház hétfői plenáris ülésén tett bejelentést a törvényhozó. „Tájékoztatom önöket, hogy mától az SOS Románia párt tagja vagyok” – fogalmazott. Az alakulatot tavaly létesítették, bejegyzését 2021. november 21-én hagyta jóvá a bukaresti törvényszék – írta az Agerpres.

A romániai felsőház állandó botrányhősének számító Diana Şoşoacă független szenátor, aki kizárásáig a Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) tagja volt, nyíltan oroszpárti diskurzust folytat a nyilvános térben. Legutóbb akkor lehetett hallani róla, amikor a független szenátor három törvényhozó társával közösen megbeszélést folytatott Valerij Kuzmin bukaresti orosz nagykövettel, amelynek során „Románia semlegességéről” tárgyaltak az orosz nagykövettel. Amire Bogdan Aurescu román külügyminiszter és a szenátus elnöke is úgy reagált: nem volt felhatalmazásuk, hogy a román parlament nevében tárgyaljanak.

Ugyanakkor az ukrán elnök, Volodimir Zelenszkij bukaresti parlamenti felszólalása ellen is tiltakozó akciót szervezett, arra kérve követőit, hogy írjanak leveleket a romániai szenátorok és képviselők email-címére, amelyben követelik a választott képviselőktől, utasítsák vissza a párbeszédet Zelenszkijjel.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!