Ciucă szerint a PSD-vel és az RMDSZ-szel a lehető legműködőképesebb a viszony

2022. május 27. – 16:57

Másolás

Vágólapra másolva

Nicolae Ciucă miniszterelnök, a Nemzeti Liberális Párt elnöke úgy nyilatkozott a párt Országos Tanácsának pénteki ülése után, hogy az alakulatnak a lehető legműködőképesebb a kapcsolata a Szociáldemokrata Párttal és az RMDSZ-szel, és a román állampolgárokkal szembeni feladatának tekinti a koalíció stabilitásának megőrzését – írja az Agerpres.

Ciucă azt mondta, a koalíción belül természetesen vannak elvi, politikai viták, de olyan munkamódszert alakítottak ki, amely a közös döntéshozatalt szolgálja. 'Továbbra is biztosítani fogjuk a koalíció stabilitását. Ez a román állampolgárokkal szembeni kötelességünk' – szögezte le a pártelnök az ülést követő sajtótájékoztatón.

Kifejtette, a lakosságnak meg kell értenie, hogy minden döntésük a stabilitás, az egyensúly megőrzését szolgálja, mert az országnak egyre összetettebb válsághelyzettel kell szembenéznie.

'A Szociáldemokrata Párttal, az RMDSZ-szel a lehető legfunkcionálisabb a viszonyunk, és biztosítom önöket, hogy sem részemről, sem a párt vezetősége részéről nincs problémánk a koalíció szintjén' – jelentette ki a miniszterelnök.

A kormányfői nyilatkozat vélhető előzménye, hogy Novák Katalin romániai látogatása kapcsán a G4media PNL-s és PSD-s forrásokra hivatkozva arról cikkezett, hogy a kormánykoalíción belül elégedetlenséget keltettek a magyar államfő és az RMDSZ-es politikusok bizonyos megnyilvánulásai. A portál forrásai azt is tudni vélték, hogy erről a kormánykoalíció ülésén is tárgyalnak majd. Ezen állításokat utóbb Hegedüs Csilla, az RMDSZ szóvivője is cáfolta a Transtelex kérdésére. Ezt megelőzően pedig a hokis székelyhimnusz-botrány kapcsán is voltak olyan a román sajtóértesülések, amelyek szerint a román kormánypártok az RMDSZ kizárását fontolgatják a koalícióból az incidens miatt. Cseke Attila ekkor azt nyilatkozta nekünk, hogy még csak szóba sem került a székely himnusz ügye a koalíciós ülésen.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!