Ciucă szerint a PSD-vel és az RMDSZ-szel a lehető legműködőképesebb a viszony

2022. május 27. – 16:57

Másolás

Vágólapra másolva

Nicolae Ciucă miniszterelnök, a Nemzeti Liberális Párt elnöke úgy nyilatkozott a párt Országos Tanácsának pénteki ülése után, hogy az alakulatnak a lehető legműködőképesebb a kapcsolata a Szociáldemokrata Párttal és az RMDSZ-szel, és a román állampolgárokkal szembeni feladatának tekinti a koalíció stabilitásának megőrzését – írja az Agerpres.

Ciucă azt mondta, a koalíción belül természetesen vannak elvi, politikai viták, de olyan munkamódszert alakítottak ki, amely a közös döntéshozatalt szolgálja. 'Továbbra is biztosítani fogjuk a koalíció stabilitását. Ez a román állampolgárokkal szembeni kötelességünk' – szögezte le a pártelnök az ülést követő sajtótájékoztatón.

Kifejtette, a lakosságnak meg kell értenie, hogy minden döntésük a stabilitás, az egyensúly megőrzését szolgálja, mert az országnak egyre összetettebb válsághelyzettel kell szembenéznie.

'A Szociáldemokrata Párttal, az RMDSZ-szel a lehető legfunkcionálisabb a viszonyunk, és biztosítom önöket, hogy sem részemről, sem a párt vezetősége részéről nincs problémánk a koalíció szintjén' – jelentette ki a miniszterelnök.

A kormányfői nyilatkozat vélhető előzménye, hogy Novák Katalin romániai látogatása kapcsán a G4media PNL-s és PSD-s forrásokra hivatkozva arról cikkezett, hogy a kormánykoalíción belül elégedetlenséget keltettek a magyar államfő és az RMDSZ-es politikusok bizonyos megnyilvánulásai. A portál forrásai azt is tudni vélték, hogy erről a kormánykoalíció ülésén is tárgyalnak majd. Ezen állításokat utóbb Hegedüs Csilla, az RMDSZ szóvivője is cáfolta a Transtelex kérdésére. Ezt megelőzően pedig a hokis székelyhimnusz-botrány kapcsán is voltak olyan a román sajtóértesülések, amelyek szerint a román kormánypártok az RMDSZ kizárását fontolgatják a koalícióból az incidens miatt. Cseke Attila ekkor azt nyilatkozta nekünk, hogy még csak szóba sem került a székely himnusz ügye a koalíciós ülésen.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!