Borboly Csaba zsíros kenyérrel és teával oldotta a „fagyos hangulatot” Csíkszeredában

2022. április 3. – 18:55

Másolás

Vágólapra másolva

Kulináris élvezetben is részük volt azoknak a szavazóknak, akik a csíkszeredai főkonzulátuson adták le voksukat, ugyanis Borboly Csaba zsíros kenyérrel és meleg teával traktálta őket.

Bár úgy tűnt, hogy nagyon csendes a Facebook, és semmi érdemleges nem történik politikusok közösségi oldalain, délután Borboly Csaba csíkszeredai „tudósítása” feldobta hangulatunkat. A Transtelex már tudósított arról, hogy az országgyűlési választások napján Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusa előtt hosszú sor alakult ki, több ezren várták/várják türelmesen, hogy leadhassák szavazatukat.

Borboly Csaba, az RMDSZ Csíki Területi Szervezetének elnöke, a Hargita megyei tanács vezetője arra gondolt, hogy a sorban álló fagyoskodó embereknek meleg teát és zsíros kenyeret vigyenek ki, hogy könnyebben teljen a várakozás.

Az akciót meg is szervezték, erről a politikus Facebook-oldalán számolt be, de nem elégedett meg egy tényközléssel, hanem rímes, ritmusos felütéssel indította beszámolóját, amiben rögtön az összefogás hasznát domborította ki: „Április hó, összefogni jó” – olvasható Borboly bevezetőjében, aki elégedetten nyugtázza, hogy fiatalok és idősek egyaránt nagy kedvvel vesznek részt a választáson. A bejegyzés utolsó mondatába pedig belefért a Fidesz-kampány utolsó heteiben leggyakrabban használt hívószó, a „szavazzunk a békére és a biztonságra” is:

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!