Borboly Csaba zsíros kenyérrel és teával oldotta a „fagyos hangulatot” Csíkszeredában

2022. április 3. – 18:55

Másolás

Vágólapra másolva

Kulináris élvezetben is részük volt azoknak a szavazóknak, akik a csíkszeredai főkonzulátuson adták le voksukat, ugyanis Borboly Csaba zsíros kenyérrel és meleg teával traktálta őket.

Bár úgy tűnt, hogy nagyon csendes a Facebook, és semmi érdemleges nem történik politikusok közösségi oldalain, délután Borboly Csaba csíkszeredai „tudósítása” feldobta hangulatunkat. A Transtelex már tudósított arról, hogy az országgyűlési választások napján Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusa előtt hosszú sor alakult ki, több ezren várták/várják türelmesen, hogy leadhassák szavazatukat.

Borboly Csaba, az RMDSZ Csíki Területi Szervezetének elnöke, a Hargita megyei tanács vezetője arra gondolt, hogy a sorban álló fagyoskodó embereknek meleg teát és zsíros kenyeret vigyenek ki, hogy könnyebben teljen a várakozás.

Az akciót meg is szervezték, erről a politikus Facebook-oldalán számolt be, de nem elégedett meg egy tényközléssel, hanem rímes, ritmusos felütéssel indította beszámolóját, amiben rögtön az összefogás hasznát domborította ki: „Április hó, összefogni jó” – olvasható Borboly bevezetőjében, aki elégedetten nyugtázza, hogy fiatalok és idősek egyaránt nagy kedvvel vesznek részt a választáson. A bejegyzés utolsó mondatába pedig belefért a Fidesz-kampány utolsó heteiben leggyakrabban használt hívószó, a „szavazzunk a békére és a biztonságra” is:

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!