A Hámori Lucát legyőző Imane Helif tajvani sorstársa is aranyérmet nyert a párizsi olimpián

2024. augusztus 11. – 10:56

Másolás

Vágólapra másolva

Olimpiai aranyérmet nyert a tajvani Lin Jü-ting, a női 57 kilogrammos bokszolók között, írja a 24.hu. Bár Lin megúszta, hogy az Imane Helifhez hasonló figyelem középpontjába kerüljön, a tajvani versenyzőnek ugyanazzal a helyzettel kellett szembenéznie Párizsban, mint az algériai Imane Helifnek, akit azzal gyanúsítanak, hogy magas a tesztoszteronszintje és Y kromoszómája is van.

A sportolókat a Nemzetközi Ökölvívó Szövetség (IBA) nem engedte indulni a világbajnokságon, de az olimpiát szervező Nemzetközi Olimpiai Bizottság engedélyezte az indulásukat. A vádakat egyébként az IBA nem bizonyította, vezetői pedig azt mondták, hogy nem is fogják bemutatni a teszteket, amelyekre hivatkozva megvádolták az algériai ökölvívót.

Ennek ellenére Lin ellenfelei közül a bolgár Szvetlana Sztaneva és a török Esra Yildiz az eredményhirdetést követően egy X-et formált az ujjaival, ezzel tiltakozva Lin versenyeztetése ellen.

A 28 éves bokszoló simán bejutott a döntőbe, ahol egyhangú pontozással legyőzte Julia Szeremetát, aki tiltakozás helyett elfogadta az eredményt és a döntő után megölelte versenytársát.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!