Vöröshasú piráját fogott egy horgász: az élesfogú hal nem mindennapi fogás a Temes folyóban

2023. augusztus 10. – 15:33

Másolás

Vágólapra másolva

Pirája akadt a Temesben pecázó halász horgára. A dél-amerikai ragadozóhal egy akváriumból kerülhetett a folyóba. Az esetet helyi portálra hivatkozva az Adevarul írta meg, amely szerint a horgász Kastély község környékén fogta ki a vízből a 10-12 centis „emberfogú” halat. Azonnal értesítette a hatóságokat, és az állategészségügyi igazgatóság szakvizsgálata megállapította, hogy vöröshasú pirájáról van szó.

Tavaly Nagyváradon is találtak vöröshasú piráját a Sebes-Körös partján. Az elpusztult példányt a hullámok vetették ki a partra. A ragadózóhal szabadon engedéséért különben 7500 és 15 ezer lej közötti bírsággal büntetheti az elkövetőt környezetvédelmi őrség, ha rábukkan. Például a szintén Nagyváradon talált, kukába kihajított pitonok esetében sikerült azonosítani a felelőtlen állattartót, akiről kiderült, hogy illegálisan hozta be az óriáskígyókat az országba.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!