Meglepődött egy nagyváradi lakos, amikor ki akarta dobni a szemetet: pitonok voltak a kukában

2022. október 26. – 13:12

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Három kígyót talált egy nagyváradi lakos, amikor a háztömbje előtti szemétlerakóba akarta dobni a háztartási hulladékát a nagyváradi Rogerius negyedben. A férfi elájult, felhívta a 112-es segélyhívószámot, és a helyi rendőrök hamarosan azonosították a hüllők tulajdonosát…

Amikor a helyi rendőrség és a Bihari Környezetvédelmi Őrség képviselői a helyszínre érkeztek, megállapították, hogy három pitonról, köztük egy királypitonról van szó,

Hamarosan megtalálták a kígyók korábbi tulajdonosát: egy 22 éves fiatalembert, aki a környéken lakik, és aki azt állította, azért dobta őket a kukába, mert azt hitte, hogy elpusztultak. A valóságban a három közül csupán az egyik volt elpusztulva, a másik két kígyó élt és mozgott, és a fiatalember élelmet is hagyott nekik, amikor kidobta őket.

„A hüllőket műanyag dobozokban hagyták magukra. Ellenőrizni fogjuk, hogy hol vásárolta őket a tulajdonosuk, aki magukra hagyta őket” – mondta el a Bihoreanul portálnak Sever Șerbănescu, a Bihari Környezetvédelmi Őrség vezetője.

Az esetről az állatrendőrség is tudomást szerzett, és megbírságolták a kígyók gazdáját, mert közterületen sorsukra hagyta az állatokat, ami az állatok védelméről szóló 205/2004-es törvény szerint szabálysértésnek minősül, és 1000 és 2000 lej közötti pénzbírsággal büntetendő.

Ami a hüllőket illeti, a két élő pitont a környezetvédelmi őrség megbízottjai átadták a nagyváradi állatkert állatorvosának, aki megvizsgálva őket, megállapította, hogy egészségesek. Most a nagyváradi állatkert hüllőpavilonjának terráriumában biztonságban vannak.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!