Meglepődött egy nagyváradi lakos, amikor ki akarta dobni a szemetet: pitonok voltak a kukában

2022. október 26. – 13:12

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Három kígyót talált egy nagyváradi lakos, amikor a háztömbje előtti szemétlerakóba akarta dobni a háztartási hulladékát a nagyváradi Rogerius negyedben. A férfi elájult, felhívta a 112-es segélyhívószámot, és a helyi rendőrök hamarosan azonosították a hüllők tulajdonosát…

Amikor a helyi rendőrség és a Bihari Környezetvédelmi Őrség képviselői a helyszínre érkeztek, megállapították, hogy három pitonról, köztük egy királypitonról van szó,

Hamarosan megtalálták a kígyók korábbi tulajdonosát: egy 22 éves fiatalembert, aki a környéken lakik, és aki azt állította, azért dobta őket a kukába, mert azt hitte, hogy elpusztultak. A valóságban a három közül csupán az egyik volt elpusztulva, a másik két kígyó élt és mozgott, és a fiatalember élelmet is hagyott nekik, amikor kidobta őket.

„A hüllőket műanyag dobozokban hagyták magukra. Ellenőrizni fogjuk, hogy hol vásárolta őket a tulajdonosuk, aki magukra hagyta őket” – mondta el a Bihoreanul portálnak Sever Șerbănescu, a Bihari Környezetvédelmi Őrség vezetője.

Az esetről az állatrendőrség is tudomást szerzett, és megbírságolták a kígyók gazdáját, mert közterületen sorsukra hagyta az állatokat, ami az állatok védelméről szóló 205/2004-es törvény szerint szabálysértésnek minősül, és 1000 és 2000 lej közötti pénzbírsággal büntetendő.

Ami a hüllőket illeti, a két élő pitont a környezetvédelmi őrség megbízottjai átadták a nagyváradi állatkert állatorvosának, aki megvizsgálva őket, megállapította, hogy egészségesek. Most a nagyváradi állatkert hüllőpavilonjának terráriumában biztonságban vannak.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!