Popovici: Nincs varázslat, csak munka, edzés

2023. július 30. – 12:08

Popovici: Nincs varázslat, csak munka, edzés
David Popovici a 200 méteres gyorsúszás elődöntője után a fukuokai vizes világbajnokságon – Fotó: Stefan Wermuth / Reuters

Másolás

Vágólapra másolva

„Azt akarom mondani a fiataloknak, hogy nincs varázslat, csak munka, edzés” – nyilatkozta a vasárnapi hazaérkezése után az Otopeni repülőtéren David Popovici, aki kétszeres címvédőként érkezett a fukuokai vizes világbajnokság helyszínére, és végül egyiket sem tudta megőrizni. 200 méter gyorson a 4. helyet szerezte meg, míg 100 gyorson a 6. helyen csapott célba.

Állítása szerint már alig várja, hogy visszatérhessen az uszodába, mert ismét a dobogó legfelső fokán szeretne állni.

„Rendkívül motivált vagyok, erősebbnek érzem magam, mint valaha. Most szabadságra kell mennem, vigyáznom a testemre és a pszichémre, de alig várom, hogy újra edzésbe álljak, mert nagyon szeretnék újra a dobogó legfelső fokára állni. Szeretnék újra a világ leggyorsabb úszója lenni. (...) Még egyszer köszönöm mindazok támogatását, akik követik a teljesítményemet” – idézi az Agerpres a 100 méteres gyorsúszás világcsúcstartóját.

„Nehéz, kaotikus és bizarr év volt ez a világrekordtól az érettségiig és Fukuokáig. Csak rajtam múlik, hogy miként reagálok, két lehetőségem van: hagyom, hogy a történtek demoralizáljanak, helyben tartsanak vagy motiváljanak a továbblépésre. Ilyen az élet, ez a sport, nem lehet mindig nyerni” – idézi az úszót a News.ro.

Az úszó a repülőtéren elmondta, inkább szeretne teljes értékű sportoló lenni, aki kezelni tudja a sikereket és a kudarcokat egyaránt, mint egy robot, aki mindig nyer. Úgy látja, hogy ezek a tapasztalatok csak erőssebbé teszik.

„Soha ne add fel az álmaidat csak azért, mert időbe telik elérni azt. Az idő úgyis telik” – folytatta a fiataloknak szánt üzenetét a még mindig csak 18 éves Popovici. Az úszó idén már csak egy fontos versenyen, a decemberben Otopeni-ben megrendezésre kerülő felnőtt rövid pályás Európa-bajnokságon vesz részt.

A román tehetség, akit tavaly a világ legjobb férfi úszójának is megválasztottak, nagy médiaérdeklődés közepett érettségizett idén májusban, a sportolók speciális vizsgaidőszakában. A sajtó azt is megírta, hogy 8,65 lett az átlaga. Erről akkor úgy nyilatkozott, hogy nagyon elégedett az eredménnyel, és nagyon megkönnyebbült, mert az érettségi közeledtével egyre többet tanult és ezzel együtt egyre többet stresszelt. Később az is eldőlt, hogy a Bukaresti Egyetemen pszichológia szakán fog tovább tanulni. A csütörtöki 6. helyezése után az egyetem is gratulált neki. „Te a bajnokunk vagy! Ma még inkább, mint valaha!” – írták.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!