Popovici 100 gyorson sem tudta megvédeni a címét, a 6. helyen végzett

2023. július 27. – 15:27

Másolás

Vágólapra másolva

A 6. helyen végzett a 100 méteres gyorsúszás világcsúcstartója, David Popovici a fukuokai vizes világbajnokság csütörtöki döntőjében. A 47,83-as eredménye nem csak a világcsúcstól marad el közel egy másodperccel, hanem a szerdai elődöntőben úszott idejénél is gyengébb. Az ausztrálok kiválósága, Kyle Chalmers nyerte a számot 47,15-tel, míg a szám magyar indulója, Németh Nándor a 8. helyen végzett, ideje 48,17 volt.

A rajt után a 8-as, surranó pályán versenyző Jack Alexy állt az élre. Az amerikai nagyon megnyomta az elejét, féltávhoz közeledve már nagyon kiemelkedett a mezőnyből. Ő is fordult elsőnek, megelőzve a másik surranón, az 1-esen haladó francia Maxime Grousset, illetve a 2-es pályán úszó Popovici-ot. Chalmers még „tetemes”, több mint fél másodperces hátránnyal fordult, de a második hosszon senki sem tudta tartani vele a tempót. Popovici nagyjából a táv háromnegyedéig maradt partiban a dobogóért, utána – a 200 méter utolsó hosszához hasonlóan – látszott, hogy elfárad, elfogy az ereje. Végül 99 századdal úszott lassabb második ötvenet, mint a későbbi győztes ausztrál. Igaz, a kínai Pant és a brit, 200-as győztes Richardsot kivéve Chalmers mindenkinek több mint egy fél másodpercet adott a második hosszon.

Németh Nándor Popovici-hoz hasonlóan az elején még próbálta tartani a tempót, a középmezőnybe fordult, de a végére már nagyon elfáradt. 48,17-es ideje messze elmarad az elődöntőben úszott 47,62-től.

Popovicinak ez volt a második versenyszáma a fukuokai világbajnokságon, több számban most nem is indul. Mind a 200 méter, mind a 100 méter gyorsban címvédőként érkezett Japánba. Előbbiben a 4. helyen végzett, utóbbiban most a 6. lett.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!