Popovici nem bírta a végét, még dobogóra sem került 200 gyorson

2023. július 25. – 14:32

Popovici nem bírta a végét, még dobogóra sem került 200 gyorson
Matthew Richards és David Popovici a 200 méter gyors végén – Fotó: Manan Vatsyayana / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

A negyedik helyen végzett David Popovici a fukuokai úszó világbajnokság 200 méteres gyorsúszó versenyszámában, amelyben címvédőként állt rajtkőre.

A román kiválóság nagyon megnyomta a döntő elejét, látszott, hogy jó időt szeretett volna úszni. Az első hossz után mindössze 6 századra volt Paul Biedermann világcsúcsának részidejétől, amit még cápadresszben úszott a németek kiválósága. Popovici 100 méternél toronymagasan, több mint egy testhosszal vezetett, szinte elképzelhetetlen volt, hogy meg lehet őt verni. Mielőtt az utolsó hosszra fordultak volna, csökkent ugyan az előnye, de még akkor is 79 századdal vezetett a dél-korai Sunwoo Hwang előtt.

25 méterrel a vége előtt viszont látszott, hogy teljesen elfogyott az ereje, és a végére hárman is elmentek mellette. A már említett dél-korai Hwangon kívül a britek két kiválósága, Matthew Richards és Tom Dean is lehagyta. Dean egyébként a regnáló olimpiai bajnok, Richards pedig a 4x200-as gyorsváltóval lett aranyérmes Tokióban. A versenyt Richards nyerte 1:44.30-as idővel, a második helyet tőle 2 századdal lemaradva Dean szerezte meg, míg Hwang 12 százados hátránnyal a harmadik lett. Popovici, akit a szakértők a szám toronymagas esélyesének tartottak, 6 tizedes hátránnyal jött be a negyedik helyre.

Senki sem szeret veszíteni. Nem fogok hazudni. Nem vagyok ideges, sem dühös, jól vagyok. Az első három hossz remekül ment, de egyszerűen nem bírtam tovább. Úgy érzem, mindent kiadtam magamból, amit csak tudtam" – nyilatkozta a verseny után Popovici a GPS.ro szerint. A sportoló annyit tett még hozzá, hogy ilyen a sport. “Néha nyersz, néha a negyedik helyen végzel”.

Érdekesség, hogy a tavalyi győztes idejével, 1:43,21-gyel, amellyel Budapesten világbajnoki címet szerzett, most is toronymagasan nyerte volna a számot. Sőt, az elődöntőben is jobb időt úszott, mint a döntőben: 1:44,70 perc az elődöntős ideje.

A román sportoló a gyorsúszás 100 méteres versenyszámában is indul a fukuokai vizes világbajnokságon. Ennek előfutamait szerdán, a döntőjét pedig csütörtökön tartják.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!