Első napján egy egész szeméthegyet begyűjtött Marosvásárhely új hulladékgazdálkodási szolgáltatója

2023. július 5. – 12:40

Másolás

Vágólapra másolva

Munkához látott Marosvásárhely új hulladékgazdálkodási szolgáltatója. Első munkanapján 150 tonna háztartási hulladékot gyűjtöttek be Marosvásárhely és környékéről, írja a Marosvásárhelyi Rádió.

Véget érhet a hetek óta tartó, a lakosság elégedetlenségét keltő marosvásárhelyi szemétkupacok botránya, miután hétfő reggel 6.00 órakor elkezdődött a várostakarítás.

Soós Zoltán polgármester szerint 10.30-ig 150 tonna háztartási hulladékot gyűjtöttek össze a városrészekből, és a szolgáltató becslése szerint keddre a város több mint 90 százalékát megtisztítják.

A történtekről itt számoltunk be, a régi szeméthordó vállalat leváltásáról pedig itt írtunk.

Az új üzemeltető a Polaris M. Holding S.R.L.- Urban Grup Enviroment S.R.L. Egyesület. A szerződés szerinti indulási megbízást 2023. július 3-án, hétfőn adta ki az ADI ECOLECT, a megye integrált hulladékgazdálkodásáért felelős társulás. A régi szolgáltató munkaerőhiány miatt nem tudta betartani a szemétgyűjtési ütemterveket, és tavaly decemberben az ADI Ecolect Maros közgyűlése a szerződés felbontásáról döntött.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!