Kolozsvári szervezetekre hívja fel a figyelmet a Mano & Gregor indie folk zenekar legújabb klipje

2023. május 22. – 10:15

Kolozsvári szervezetekre hívja fel a figyelmet a Mano & Gregor indie folk zenekar legújabb klipje
Fotó: Deák Anita / Mano & Gregor honlap

Másolás

Vágólapra másolva

Vasárnap este 20 órakor jelent meg a Mano & Gregor zenekar új videóklipje, aminek felvételein kolozsvári civilszervezetek, intézmények vettek részt: közel 300 személy fogadta el a flashmobra való meghívást. A résztvevők egy élő hashtaget alkottak. A zenekar és szervezetek fő üzenete az volt:

mindegy, honnan jössz és ki vagy, ha Kolozsváron élsz itt biztosan otthonra, elfogadásra lelsz.

A banda azért is hívta meg Kolozsvár legjelentősebb szervezeteit, hogy közösen olyan flashmobot és hangszeres felvonulást hozzanak létre, mely bemutatja a Kolozsváron élő emberek sokszínűségét, kulturális gazdagságát és nyitottságát. Valamint a videoklipen keresztül be szerették volna mutatni azokat a szervezeteket és közösségeket, melyek hétköznapi munkájukkal sokszor háttérben dolgozva teszik igazán pezsgővé és élhetővé ezt a várost.

A Mano & Gregor egy kolozsvári zenekar, amely az indie folk műfajban játszik. Alakulásának körülményeiről és a magáról bandáról itt számoltunk be. Azóta pedig bejárták Románia színpadjainak egy részét is. A zenekar tagjai között van a romániai és magyarországi X-Faktorban, illetve a Vocea României tehetségkutatóban sokak által megismert sepsiszentgyörgyi énekes, Ráduly Botond (Manó), illetve a Transtelex által bemutatott Kádár Zoltán János (Krampusz) is, aki több mint 30 különböző hangszeren játszik. De Petri Gergő Gregor dalszerző, énekes is bizonyított már a Knock Out, Whisperblast, Selfish Murphy zenekarok tagjaként.

A klip forgatásáról egyébként a banda azt írja, a Művészeti Múzeum (Bánffy-Palota) udvarán került sor és a flashmobra 24 szervezetből összeállt tömeg egy élő hashtag alakot formált magából, melyet drónnal rögzítettek. Ezt követően a zenekar és a szervezetek egy olyan óriás molinót engedtek le a Bánffy Palota bejárattal szembeni erkélyéről, melyet a zenekar és az odalátogatók közösen festettek, ezzel is szimbolizálva a kolozsvári közösség összetartozását és együttműködését.

Ráduly Botond Manó, Petri Gergő Gregor, Kádár Zoltán János Krampusz a jobb oldalon – Fotó: Deák Anita / Mano & Gregor honlap
Ráduly Botond Manó, Petri Gergő Gregor, Kádár Zoltán János Krampusz a jobb oldalon – Fotó: Deák Anita / Mano & Gregor honlap

„A fő cél teljesült hiszen kutyamentésért, sérült emberek gondozásáért, zenei oktatásért, általános oktatásért, sportért, hagyományőrzésért és más értékes tevékenységért felelős szervezetek vettek nagy számban részt a forgatáson. A szervezők azon voltak, hogy minél több szervezetet mozgósítsanak, de ahogy az lenni szokott, nem mindenki tudta elfogadni a meghívást, ugyanakkor a kezdeményezés olyan pozitív visszhangot kapott, hogy egy újabb hasonlóra kerülhet sor 2024-ben” – írta a zenekar, és megköszönték azoknak, akik részt vettek.

Ők nem mások mint: Carousel Band, Makum Play: space, Voltaj Academy, Be Happy Art Studio, Romániai Magyar Cserkészszövetség, Makkai Sándor Cserkészcsapat, Gebeleizis Historical Fencing Guild, Estuar Alapítváby, Allegria Kórus, Kolozsvári Rock Academy, Prisma Training, PianoLife Iskola, Sigismund Toduță zeneiskola, Fit in Cluj, Máltai Szeretetszolgálat, NUCA Állatvédelmi Egyesület, Gondviselés Egyesület, Providenta Egyesület, Arca lui Noe, Sirius Animal Rescue, János Zsigmond Unitárius Kollégium, Kolozsvári Motoros Egyesület (CMC), IKE, Kolozsvári Közgazdász Diákok Szervezete (OSE), Adrenalin Park, Cserey Csaba.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!