Diószegi szerint gond nélkül kiállnak a U Craiova ellen, de akkor is sportdöntőbírósághoz fordulnak

2023. március 11. – 15:39

Másolás

Vágólapra másolva

A Sepsi OSK minden gond nélkül kiáll a FC U Craiova 1948 elleni, újrajátszandó mérkőzésen, de ettől függetlenül is a Nemzetközi Sportdöntőbírósághoz fordulnak, hogy lássák, igazuk volt-e – jelentette ki Diószegi László, a Sepsi OSK tulajdonosa szombaton a Digisport csatornának nyilatkozva.

„Nem gond, lejátsszuk a meccset, de ugyanakkor a CAS-hoz fordulunk, lássuk, igazunk volt-e vagy sem. Ezzel nem változik semmi a tabellán, mert valószínűleg augusztusban vagy szeptemberben születik meg a döntés. Már beszéltem erről az ügyvédekkel. Nem a bajnokság rangsorán akarunk változtatni, csak azt szeretnék, hogy kiderüljön, igazunk volt-e. Mindig úgy gondoltam, jó, ha a pályán játsszuk le a meccse. Ha nem jutunk be a rájátszásba, akkor az U Craiova megérdemelte, hogy ott legyen” – mondta Diószegi.

A román labdarúgó-szövetség (FRF) fellebbviteli bizottsága hosszas huzavona után csütörtökön úgy döntött újra kell játszani a Sepsi OSK-FCU 1948 Craiova mérkőzést.

Mint ismert, a vendégszurkolók magyarellenes megnyilvánulásai miatt először 10 percre félbeszakították, majd ezt követően felfüggesztették a Sepsi OSK – FC U Craiova 1948 találkozót a román labdarúgóliga 23. fordulójában. Az eset a román labdarúgó-szövetség (FRF) fegyelmi bizottsága elé került, amely többszöri halasztás után végül úgy döntött, hogy a sepsiszentgyörgyi csapat 3–0-ra nyeri a bajnokit, az olténiai klub pedig a következő hat idegenbeli meccsét szurkolói nélkül játssza. Ugyanakkor mindkét csapatnak kiosztottak egy tetemes pénzbüntetést, a craiovaiaknak 22 500 lejt kell befizetnie, míg a háromszéki alakulatot szervezői hiányosságok miatt 25 ezer lejre bírságolták. A craiovai csapat vezetősége fellebbezett az ítélet ellen, szerintük az lett volna a helyes döntés, ha megismételnék a találkozót vagy mindkét csapat elveszítette volna a meccset (3–0). A FRF fellebbviteli bizottsága végül csütörtökön hozott ítéletet.

A döntésnek azért is volt nagy jelentősége volt, mert az alapszakasz utolsó fordulója előtt a székelyföldi csapat két ponttal előzte meg az olténiaiakat a Szuperliga tabelláján. A döntés eredményeképpen a két csapat most helyet cserél a tabellán, így az alapszakasz utolsó fordulója, illetve az újrajátszandó meccs előtt immár nem a Sepsi OSK, hanem a FCU 1948 Craiova áll egy pont előnnyel a hatodik – azaz az utolsó rájátszásra jogosító – helyen.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!