Diószegi szerint gond nélkül kiállnak a U Craiova ellen, de akkor is sportdöntőbírósághoz fordulnak

2023. március 11. – 15:39

Másolás

Vágólapra másolva

A Sepsi OSK minden gond nélkül kiáll a FC U Craiova 1948 elleni, újrajátszandó mérkőzésen, de ettől függetlenül is a Nemzetközi Sportdöntőbírósághoz fordulnak, hogy lássák, igazuk volt-e – jelentette ki Diószegi László, a Sepsi OSK tulajdonosa szombaton a Digisport csatornának nyilatkozva.

„Nem gond, lejátsszuk a meccset, de ugyanakkor a CAS-hoz fordulunk, lássuk, igazunk volt-e vagy sem. Ezzel nem változik semmi a tabellán, mert valószínűleg augusztusban vagy szeptemberben születik meg a döntés. Már beszéltem erről az ügyvédekkel. Nem a bajnokság rangsorán akarunk változtatni, csak azt szeretnék, hogy kiderüljön, igazunk volt-e. Mindig úgy gondoltam, jó, ha a pályán játsszuk le a meccse. Ha nem jutunk be a rájátszásba, akkor az U Craiova megérdemelte, hogy ott legyen” – mondta Diószegi.

A román labdarúgó-szövetség (FRF) fellebbviteli bizottsága hosszas huzavona után csütörtökön úgy döntött újra kell játszani a Sepsi OSK-FCU 1948 Craiova mérkőzést.

Mint ismert, a vendégszurkolók magyarellenes megnyilvánulásai miatt először 10 percre félbeszakították, majd ezt követően felfüggesztették a Sepsi OSK – FC U Craiova 1948 találkozót a román labdarúgóliga 23. fordulójában. Az eset a román labdarúgó-szövetség (FRF) fegyelmi bizottsága elé került, amely többszöri halasztás után végül úgy döntött, hogy a sepsiszentgyörgyi csapat 3–0-ra nyeri a bajnokit, az olténiai klub pedig a következő hat idegenbeli meccsét szurkolói nélkül játssza. Ugyanakkor mindkét csapatnak kiosztottak egy tetemes pénzbüntetést, a craiovaiaknak 22 500 lejt kell befizetnie, míg a háromszéki alakulatot szervezői hiányosságok miatt 25 ezer lejre bírságolták. A craiovai csapat vezetősége fellebbezett az ítélet ellen, szerintük az lett volna a helyes döntés, ha megismételnék a találkozót vagy mindkét csapat elveszítette volna a meccset (3–0). A FRF fellebbviteli bizottsága végül csütörtökön hozott ítéletet.

A döntésnek azért is volt nagy jelentősége volt, mert az alapszakasz utolsó fordulója előtt a székelyföldi csapat két ponttal előzte meg az olténiaiakat a Szuperliga tabelláján. A döntés eredményeképpen a két csapat most helyet cserél a tabellán, így az alapszakasz utolsó fordulója, illetve az újrajátszandó meccs előtt immár nem a Sepsi OSK, hanem a FCU 1948 Craiova áll egy pont előnnyel a hatodik – azaz az utolsó rájátszásra jogosító – helyen.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!