A Sepsi OSK szurkolói összedobták a csapatuk büntetésének közel felét

2023. március 7. – 12:49

Másolás

Vágólapra másolva

A Sepsi OSK szurkolói összegyűjtötték a csapatuk büntetésének közel felét, 12 376 lejt – tájékoztat a csapat hivatalos szurkolói oldala a Facebookon. A gyűjtést a március 6-i, Kolozsvári CFR 1907 ellen játszott hazai mérkőzésen szervezte a Székely Légió nevű szurkolói csoport, ahogyan fogalmaznak „a klub által kapott, meg nem érdemelt pénzbüntetés kifizetésére”. A pénzt átadták a klubnak.

Fotó: A Sepsi OSK szurkolóinak hivatalos Facebook oldala
Fotó: A Sepsi OSK szurkolóinak hivatalos Facebook oldala

A vendégszurkolók magyarellenes megnyilvánulásai miatt először 10 percre félbeszakították, majd ezt követően felfüggesztették a Sepsi OSK – FC U Craiova 1948 találkozót a román labdarúgóliga 23. fordulójában. Az eset a Román Labdarúgó-szövetségnek (FRF) fegyelmi bizottsága elé került, amely többszöri halasztás után végül úgy döntött, hogy a sepsiszentgyörgyi csapat 3–0-ra nyeri a bajnokit, az olténiai klub pedig a következő hat idegenbeli meccsét szurkolói nélkül játssza. Ugyanakkor mindkét csapatnak kiosztottak egy tetemes pénzbüntetést, a craiovai együttesnek 22 500 lejt kell befizetnie, míg a háromszéki alakulatot szervezői hiányosságok miatt 25 ezer lejre bírságolták. Ennek a büntetésnek a felét adták most össze a szurkolók.

A március 6-i, keddi bajnoki mérkőzés a Kolozsvár CFR 1907 ellen egyébként 2-2-es döntetlennel végződött.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!