A Sepsi OSK szurkolói összedobták a csapatuk büntetésének közel felét

2023. március 7. – 12:49

Másolás

Vágólapra másolva

A Sepsi OSK szurkolói összegyűjtötték a csapatuk büntetésének közel felét, 12 376 lejt – tájékoztat a csapat hivatalos szurkolói oldala a Facebookon. A gyűjtést a március 6-i, Kolozsvári CFR 1907 ellen játszott hazai mérkőzésen szervezte a Székely Légió nevű szurkolói csoport, ahogyan fogalmaznak „a klub által kapott, meg nem érdemelt pénzbüntetés kifizetésére”. A pénzt átadták a klubnak.

Fotó: A Sepsi OSK szurkolóinak hivatalos Facebook oldala
Fotó: A Sepsi OSK szurkolóinak hivatalos Facebook oldala

A vendégszurkolók magyarellenes megnyilvánulásai miatt először 10 percre félbeszakították, majd ezt követően felfüggesztették a Sepsi OSK – FC U Craiova 1948 találkozót a román labdarúgóliga 23. fordulójában. Az eset a Román Labdarúgó-szövetségnek (FRF) fegyelmi bizottsága elé került, amely többszöri halasztás után végül úgy döntött, hogy a sepsiszentgyörgyi csapat 3–0-ra nyeri a bajnokit, az olténiai klub pedig a következő hat idegenbeli meccsét szurkolói nélkül játssza. Ugyanakkor mindkét csapatnak kiosztottak egy tetemes pénzbüntetést, a craiovai együttesnek 22 500 lejt kell befizetnie, míg a háromszéki alakulatot szervezői hiányosságok miatt 25 ezer lejre bírságolták. Ennek a büntetésnek a felét adták most össze a szurkolók.

A március 6-i, keddi bajnoki mérkőzés a Kolozsvár CFR 1907 ellen egyébként 2-2-es döntetlennel végződött.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!