Hiába a sztárügyvéd, a Tate testvérek egyelőre nem szabadulnak a fogdából

2023. február 1. – 18:22

Hiába a sztárügyvéd, a Tate testvérek egyelőre nem szabadulnak a fogdából
Andrew Tate és Tristan Tate rendőrök kíséretében a Bukaresti Fellebbviteli Bíróság székhelye előtt február 1-jén – Fotó: Eduard Vinatoru/Inquam Photos/Reuters.

Másolás

Vágólapra másolva

Továbbra is előzetes letartóztatásban maradnak a Tate testvérek, a Bukaresti Fellebbviteli Bíróság elutasította a fellebbezésüket, írja a sitir.tvr.ro. A szervezett bűnözői csoport létrehozásával, emberkereskedelemmel és nemi erőszakkal vádolt brit milliárdosok így továbbra is őrizetben maradnak, legalább február 27-éig. Ők egyébként azt állítják, hogy ártatlanok, illetve azzal vádolják a román hatóságokat, hogy el akarják lopni a vagyonukat.

A Tate testvérek próbáltak biztosra menni, egy olyan ügyvédet alkalmaztak, aki korábban számos hírességet védett, például Michael Jacksont és Mike Tysont. Tina Glandiant beengedték ugyan a tárgyalóterembe, de nem szólalhatott fel, mivel Romániában nem rendelkezik ügyvédi engedéllyel.

Glandian egyébként azt tanácsolta a védelemben részt vevő kollégáinak, hogy a bizonyítékok hiányára és a vádlottak büntetlen előéletére hivatkozva kérjék a szabadon bocsátásukat. Sőt, az is szerepelt az érvei között, hogy egyiküknek, Tristannak három hete gyereke született, és még nem volt lehetősége látni.

A Tate testvérek egyébként a tárgyalás során súlyos vádakat fogalmaztak meg. Azt állították, azért tartják őket fogva, hogy megtörjenek lelkileg. Továbbá kifogásolták, hogy a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) ügyészei még mindig nem nézték meg azoknak a térfigyelő kameráknak a felvételeit, amelyek bizonyítékként szolgáltatnának a védelmükben. Illetve hogy ezeket a videókat nem csatolták az ügy irataihoz.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!