Hiába a sztárügyvéd, a Tate testvérek egyelőre nem szabadulnak a fogdából

2023. február 1. – 18:22

Hiába a sztárügyvéd, a Tate testvérek egyelőre nem szabadulnak a fogdából
Andrew Tate és Tristan Tate rendőrök kíséretében a Bukaresti Fellebbviteli Bíróság székhelye előtt február 1-jén – Fotó: Eduard Vinatoru/Inquam Photos/Reuters.

Másolás

Vágólapra másolva

Továbbra is előzetes letartóztatásban maradnak a Tate testvérek, a Bukaresti Fellebbviteli Bíróság elutasította a fellebbezésüket, írja a sitir.tvr.ro. A szervezett bűnözői csoport létrehozásával, emberkereskedelemmel és nemi erőszakkal vádolt brit milliárdosok így továbbra is őrizetben maradnak, legalább február 27-éig. Ők egyébként azt állítják, hogy ártatlanok, illetve azzal vádolják a román hatóságokat, hogy el akarják lopni a vagyonukat.

A Tate testvérek próbáltak biztosra menni, egy olyan ügyvédet alkalmaztak, aki korábban számos hírességet védett, például Michael Jacksont és Mike Tysont. Tina Glandiant beengedték ugyan a tárgyalóterembe, de nem szólalhatott fel, mivel Romániában nem rendelkezik ügyvédi engedéllyel.

Glandian egyébként azt tanácsolta a védelemben részt vevő kollégáinak, hogy a bizonyítékok hiányára és a vádlottak büntetlen előéletére hivatkozva kérjék a szabadon bocsátásukat. Sőt, az is szerepelt az érvei között, hogy egyiküknek, Tristannak három hete gyereke született, és még nem volt lehetősége látni.

A Tate testvérek egyébként a tárgyalás során súlyos vádakat fogalmaztak meg. Azt állították, azért tartják őket fogva, hogy megtörjenek lelkileg. Továbbá kifogásolták, hogy a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) ügyészei még mindig nem nézték meg azoknak a térfigyelő kameráknak a felvételeit, amelyek bizonyítékként szolgáltatnának a védelmükben. Illetve hogy ezeket a videókat nem csatolták az ügy irataihoz.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!