Tate testvérek a bíróságon: Azért tartanak minket fogva, hogy megtörjenek lelkileg

2023. február 1. – 17:19

Tate testvérek a bíróságon: Azért tartanak minket fogva, hogy megtörjenek lelkileg
Rendőrök kísérik be Andrew Tate-et és testvérét, Tristan Tate-et a Bukaresti Fellebbviteli Bíróságra, 2023. február 1-én – Eduard Vinatoru / Inquam Photos / Reuters

Másolás

Vágólapra másolva

Súlyos vádakat fogalmaztak meg az előzetes letartóztatásban levő Tate testvérek a Bukaresti Fellebbviteli Bíróság bírái előtt. „Azért tartanak minket fogva, hogy megtörjenek lelkileg” – állították, és az ártatlanságukat hangoztatták, írja a Gândul. Továbbá elégedetlenségüket fejezték ki amiatt, hogy a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) ügyészei még mindig nem nézték meg azoknak a térfigyelő kameráknak a felvételeit, amelyek bizonyítékként szolgáltatnának a védelmükben. Illetve hogy ezeket a videókat nem csatolták az ügy irataihoz.


Tina Glandian ügyvédet – aki korábban olyan sztárokat védett, mint Mike Tyson és Michael Jackson, és most állt be a Tate-fivérek csapatába – beengedték ugyan a tárgyalóterembe, de nem szólalhatott fel, mivel Romániában nem rendelkezik ügyvédi engedéllyel. A bíróság azonban megengedte neki, hogy beszéljen a vádlottak padján ülő Tate testvérekkel.

A nemi erőszakkal és emberkereskedelemmel vádolt brit milliárdosokat egy hónapja vették 30 napos előzetes letartóztatásba, majd meghosszabbították további 30 nappal ezt az időszakot. Utóbbi határozatot támadták most meg, szerdán (ma) volt a tárgyalás. A bíróság döntése jogerős lesz, így megtörténhet, hogy azonnal szabadon engedik őket.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!