Külön engedélyt kapott George Simion az egyháztól, hogy a luxus üdülőhely kápolnájában esküdhessen meg

2022. augusztus 26. – 13:20

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Szombaton, augusztus 27-én tartják az AUR elnökének, George Simionnak az esküvőjét, amelyre néhány hónappal ezelőtt minden románt meghívott.

A helyszín a Vâlcea megyei Măciuca községben lesz, ahol egy teljes luxusüdülőhelyt bérelt ki a pártvezető a jeles alkalomra. A helyszínen erre az alkalomra felépült egy fa kápolna is, ahol az ortodox egyház előírásai ellenére is lezajlik majd az esküvői ceremónia, mivel a BOR Simionnak és menyasszonyának, Ilinca Munteanunak külön engedélyt rá, számolt be az Adevarul napilap. (Az ortodox egyház zsinata 2013-ban megtiltotta, hogy esküvőket és keresztelőket a templomokon kívül megtarthassanak, de azóta már több politikus, így pl. Liviu Dragnea is kijárta, hogy a fia esetében kivételt tegyenek.)

Ráadásul nem akárki fogja összeadni az ifjú párt: Varsanufie, Râmnic érseke mellett Teodosie, Tomis érseke is cerebrálni fog. Utóbbi számos korábbi botrányt keltő nyilatkozata után (pl. a nők jogait illetően) legutóbb Putyin-párti kijelentéseivel hívta fel magára a figyelmet, kijelentve például, hogy Putyin egy bőkezű adományozó, aki fölött senkinek nem kellene ítélkezni. Az érsek azt is mondta, hogy szerinte Putyin öröksége fennmarad, „kiállja az idő próbáját”.

Az esküvő helyszínének térképe – Forrás: az AUR esküvőszervezői
Az esküvő helyszínének térképe – Forrás: az AUR esküvőszervezői

A négycsillagos üdülőkomplexum egyébként bel- és kültéri medencével, nedves és száraz szaunával, valamint számtalan egyéb szolgáltatással rendelkezik.

Az AUR-os szervezők az ígéretükhöz híven mindenkit várnak az esküvőre, ehhez csak a párt helyi szervezeteinél kellett előzetesen jelentkezni és egy karszalagot igényelni, mert csak ezzel lehet majd belépni az üdülő területére. Igény esetén pedig autóbuszos szállítást is biztosítanak.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!